Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

V Lyonu se trápí, za Nizozemsko září. Hattrick si nechám na jindy, hlásil Depay

I přes nepovedené období v Lyonu a propad formy dostal od kouče nizozemské reprezentace Ronalda Koemana šanci v základu a důvěru nezklamal. Naopak. Memphis Depay si úvodní duel kvalifikace mistrovství Evropy s Běloruskem totálně podmanil. Dvěma góly a stejným počtem asistencí zařídil triumf 4:0 a jediné, co ho mrzelo, byl nenasázený hattrick.

Memphis Depay v dresu Nizozemska
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/

"Skvělý hráč. Viděli jste, co dokáže, i když teď v klubu hraje méně. Memphis ukázal, že je velmi důležitým pilířem našeho týmu," řekl Koeman, který čtvrteční domácí výhrou stylově oslavil 56. narozeniny.

Depay mohl zapomenout na trápení z Lyonu, kde v této sezoně dal jen šest ligových gólů a poslední dvě utkání strávil na lavičce. Přitom v minulém ročníku Ligue 1 nastřílel 19 branek. Svou formu z francouzského klubu však nechtěl komentovat.

"K tomu teď není třeba nic říkat. Užívám si, že jsem doma se spoluhráči a získávám důvěru kouče. Máme dobrý tým i trenéry. Musíme držet spolu a jít si za svým," prohlásil Depay.

V Rotterdamu poprvé potrestal běloruskou obranu už ve 49. vteřině. "Pokud se vám povede takhle skvělý začátek, je pro vás zbytek večera jednodušší. Než jsme šli na hřiště, tak jsme si řekli, že soupeře zatlačíme, abychom dali gól už v první desetiminutovce. Ale samozřejmě musíte mít i trochu štěstí," uvedl Depay.

Rychlá trefa odstartovala jeden z jeho nejlepších zápasů v národním týmu. Ve 21. minutě připravil druhý gól pro Georginia Wijnalduma, v 55. minutě zvýšil z penalty a krátce před koncem po jeho centru uzavřel skóre kapitán Virgil van Dijk.

K úplné spokojenosti Depayovi chyběl jenom hattrick. "Když dáte dva góly, vždycky chcete i třetí. Ale já si ho schovám na jindy," konstatoval bývalý hráč PSV Eindhoven a Manchesteru United.

Nizozemci v dalším utkání kvalifikační skupiny C přivítají v neděli Německo, které v říjnu v Lize národů v Amsterdamu smetli 3:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články