Když byla malá komunita v Texasu v ohrožení přívalovými lijáky a hrozivým povodňovým stavem, rozhodl se jeden muž přistoupit kvůli záchraně svého domu a bezpečí své rodiny k extrémním opatřením. Úřady v malé vsi Rosharon stejně jako další obce ležící v kraji Brazoria spěšně evakuovaly místní obyvatele z jejich domovů a přemisťovali je do nouzových přístřeší, když hrozilo, že povodňové vody pohltí celou oblast.

I typicky stabilní řeka Brazos se začínala rozvodňovat, když po vlnách nezvykle těžkých lijáků povodňové vody hrozily stoupnutím do výše, jakou už desítky let nikdo neviděl.

Úřady působící v místních komunitách daly jasně na srozuměnou, že evakuace je z bezpečnostních důvodů povinná a k pomoci s touto prací byla povolána vojenská vozidla a vznášedla. Evakuovaní obyvatelé věděli, že domovy, které opouští, voda v jejich nepřítomnosti nejspíš těžce poškodí.

Avšak Randy Wagner byl odhodlán svou vlastní domovskou parcelu před povodní ochránit. Rozhodl si koupit výrobek, o kterém četl na internetu, zvaný AquaDam (vodní hráz). Odjel do Lousiany, aby si tu ten výrobek vyzvedl, kde ho i poučili, jak si ho kolem domu instalovat. Pak se vrátil do Texasu, kde rozvinul svou instalaci, která sestávala z 400 stop (122 m) 30 palců (76 cm) vysokých trubic z plastové tkaniny plněných vodou.

Pan Wagner říká, že jeho sousedé, když spatřili, co kolem svého domu postavil, si mysleli, že blázní a vysmívali se mu – ale vypadá to, že tím, kdo se smál naposledy, byl on.

Wagner se svou rodinou rozhodl povinnou evakuaci ignorovat a ve svém domě zůstat. Viděli přitom, jak povodňové vody vyrostly na ohromujících 27 palců (69 cm). Ale i přes tak ohromnou sílu povodně, voda bariéry AquaDam neprorazila.

Wagner řekl, že AquaDam bylo sice drahé opatření, ale vyplatilo se. „Těch 8 300 dolarů je pro mě malá investice do domu, který mohl být pod dvěma stopami vody, a to by mě za opravu stálo 150 000 dolarů,“ řekl reportérům.