Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ruský chodec Ivanov dopoval, přijde o titul mistra světa a má tři roky stop

Po pěti letech přijde kvůli dopingu o titul mistra světa v chůzi Rus Alexandr Ivanov. Kromě toho, že přijde o zlato z dvacetikilometrové trati z MS roku 2013 a stříbrnou medaili z evropského šampionátu o rok později, nesmí pětadvacetiletý atlet, který měl podle ruského atletického svazu abnormální krevní hodnoty, také tři roky závodit.

Sport
zdroj: ČT4

Distanc pro Ivanova platí od 2. května 2017. Ivanov, kterého trénoval nechvalně proslulý chodecký kouč Viktor Čegin, přijde o všechny výsledky, jichž dosáhl od června 2012 do srpna 2014.    

Čegin v minulosti vedl tréninkové centrum v Saransku, které bylo spojeno s více než 30 dopingovými případy. Před třemi lety dostal doživotní zákaz práce s atlety. Loni však při vyšetřování dopingového skandálu v ruském sportu vyšlo najevo, že Čegin přesídlil do Kyrgyzstánu, kde trénuje chodce dál.

Ivanov vyhrál na mistrovství světa v roce 2013 v Moskvě před Číňanem Čchen Tingem, kterému nyní připadne zlatá medaile. Na druhé místo se posune Španěl Miguel Ángel López a bronz připadne Portugalci Joau Vieirovi.

Evropské stříbro z Curychu 2014 obdrží dodatečně jiný ruský chodec Denis Strelkov. Na bronzovou příčku se posune Ukrajinec Ruslan Dmytrenko.

Rusko má od listopadu 2015 kvůli systematickému dopingu pozastavené členství v mezinárodní atletické federaci IAAF. Na mezinárodních akcích kvůli tomu mohou startovat jen někteří ruští reprezentanti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články