Zavřít reklamu

Filmů, které se inspirují skutečnými událostmi, existuje opravdu mnoho. Pokud se však podíváme do světa her, najdeme minimum titulů, které se snaží převyprávět skutečný příběh. Najdou se však i výjimky a jednou z nich je Path Out od Abdullaha Adnana Karama, který ve své hře popisuje boj o vlastní život.

Abdullah je původem ze Sýrie, která se zmítá už od roku 2011 v občanské válce. To byl samozřejmě hlavní důvod, proč se Abdullah rozhodl svou rodnou zemi v roce 2014 opustit a vydat se do Rakouska. Cesta pro něj rozhodně nebyla jednoduchá a tuto zkušenost proměnil ve hru Path Out. 

Na začátku hry se objevíme ve městě Hamá, kde obyvatelé žijí poklidným životem. Bohužel pouze do doby, než se válečný konflikt dostane i sem a vy se tak musíte vydat na strastiplnou cestu plnou nebezpečí a nástrah. Hra je stylizována do velmi zajímavého retro grafického kabátku a zobrazuje velmi netradiční prostředí. Jak je u těchto her zvykem, i tato nabídne top down pohled. V jednom z trailerů se Karam sám představuje a popisuje svůj příběh a na konci dodává: “Nenechte mě zabít.”. 

Hra je dostupná na Steamu zde a můžete si ji stáhnout zcela zdarma. Což rozhodně doporučujeme, jelikož nabízí pohled na aktuální složitou situaci Sýrie od někoho, kdo všechny hrůzy této války skutečně zažil. Titul má aktuálně hodnocení Velmi kladné a získal také řadu ocenění v nejrůznějších anketách či soutěžích. Path Out spustíte jak na macOS, tak na Windows a pokud vás bude bavit, můžete tvůrce podpořit skrze itch.io. Zde si při stáhnutí hry sami určíte, kolik za ni chcete zaplatit.

path out fb

Dnes nejčtenější

.