Quantcast

Rusko: Bezplatná státní satelitní platforma nebude

| redakce | tisk

Rusko zvažovalo, že vytvoří státní satelitní platformu, která by sloužila těm domácnostem, které nemohou přijímat digitální pozemní televizní vysílání. Státní DTH platforma nakonec nebude.

Podle informací webu Telecom Daily, který citoval Alexeje Volina, náměstka ministerstva komunikací a sdělovacích prostředků, byla myšlenka vzniku státní satelitní platformy opuštěna po jednání s provozovateli satelitních platforem.

Hlavním důvodem pro opuštění myšlenky státní DTH služby byla skutečnost, že provozovatel by vysílal nekódované programy a satelitnímu průmyslu by způsobil vážné problémy - všechny ruské DTH platformy jsou totiž placené.

Volin uvedl, že v současné době nemůže 800 tisíc domácností přijímat televizní programy na klasickou pozemní anténu, což odpovídá zhruba 1,6 procentu obyvatel.

Provozovatelé satelitních platforem nabídli, že poskytnou obyvatelům v oblastech bez digitálního pozemního vysílání bezplatný přístup k programům z prvního a druhého pozemního multiplexu. Tuto nabídku využívá již hruba 300 tisíc domácností.

V prosinci loňského roku prezident Putin podepsal zákon, který zavazuje operátory DTH služeb nabízet programy z prvního a druhého pozemního multiplexu domácnostem, které nemohou přijímat signály z pozemních TV vysílačů.

Zdroj: BroadbandTVnews





Reklama




Vybrané články