22. března 2019 • 19:17

Washington přišel o Kempného! Obránce si nejspíš vážně poranil nohu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český obránce Michal Kempný bude hokejistům Washingtonu v NHL chybět kvůli zranění delší dobu. Trenér úřadujících vítězů Stanley Cupu Todd Reirden nechtěl spekulovat, zda přišel o jednoho ze svých nejlepších čtyř beků až do konce sezony, Kempného poranění levé nohy je ale nejspíš vážné.



Kempný se zranil ve středečním utkání proti Tampě Bay, které Capitals prohráli 4:5 v prodloužení. Český obránce při potyčce s Cedricem Paquettem ztratil rovnováhu a v pádu si přisedl levou nohu. Led nejspíš s pochroumaným kolenem opustil za pomoci člena týmu a do zápasu už nezasáhl.

Lékaři Kempnému stále dělají testy, takže se ještě trenér Reirden nechce vzdát naděje, že se hodonínský rodák v této sezoně do sestavy Washingtonu vrátí. "Nechci teď dělat unáhlené závěry, dokud nebudu mít od lékařů trochu víc informací. Projde všemi vyšetřeními a až pak uvidíme, jak to bude časově vycházet. Ale teď počítám s tím, že se bez něj budu muset nějaký čas obejít," řekl kouč Capitals.

Kempný byl v závěru minulé sezony jedním z důležitých článků týmu Capitals, do něhož přišel v únoru z Chicaga. Na konci ročníku se pak společně s novými spoluhráči radoval ze zisku Stanley Cupu. V této sezoně, své třetí v NHL, Kempný utvořil elitní dvojici s Američanem Johnem Carlsonem a v 71 zápasech strávil průměrně na ledě 19:11 minuty.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud