Zeman se v neděli v Lánech setká se slovenským prezidentským kandidátem Šefčovičem

ČTK ČTK
Aktualizováno 22. 3. 2019 20:29
Prezident Miloš Zeman v neděli odpoledne v Lánech přijme slovenského prezidentského kandidáta Maroše Šefčoviče. Informoval o tom Deníku N. Šefčovič se ve druhém kole volby hlavy slovenského státu v sobotu 30. března utká se Zuzanou Čaputovou, která je podle průzkumu agentury Median SK favoritkou voleb.
Miloš Zeman
Miloš Zeman | Foto: ČTK

"Maroš Šefčovič požádal pana prezidenta o setkání. Pan prezident této žádosti vyhoví, setkání se uskuteční v neděli v 16:00 na zámku v Lánech," potvrdil scůzku mluvčí Jiří Ovčáček.

Setkání je podle něj plánováno zhruba na hodinu, tisková konference se po něm neuskuteční. "Poskytneme snímek a vydáme stručnou tiskovou zprávu," doplnil mluvčí.

Místopředseda Evropské komise Šefčovič, kterého ve volbách podporuje nejsilnější slovenská vládní strana Směr-sociální demokracie expremiéra Roberta Fica, skončil v prvním kole prezidentských voleb druhý z celkového počtu 13 kandidátů. Dostal 18,66 procenta hlasů. Právnička Čaputová získala 40,57 procenta hlasů. Po vítězství v prvním kole se vzdala funkce místopředsedkyně neparlamentní strany Progresivní Slovensko.

Průzkum Medianu SK zveřejněný ve čtvrtek ukázal, že Čaputová má podporu 60,5 procenta, Šefčovič 39,5 procenta. Slováci ve druhém kole voleb vyberou nástupce úřadujícího prezidenta Andreje Kisky, který se o znovuzvolení neucházel a kterému pětileté funkční období skončí v polovině června.

 

Právě se děje

Další zprávy