V Kralicích O pohár Bible kralické soutěžili moravští kynologové již poosmnácté

Kynologický závod O pohár Bible kralické se konal 16. března 2019 na cvičišti kynologického klubu v Kralicích nad Oslavou. Letos proběhl již 18. ročník, jehož se z 25 přihlášených zúčastnilo nakonec 20 psovodů se svými psy. Úbytek soutěžních párů byl zapříčiněn velmi špatným počasím, i přesto však byla účast závodníků opravdu hojná. V Kralicích se sešli zástupci různých plemen psů – německý ovčák, howard, bígl, bauceron, jack russel teriér a bobtail.

Závod byl rozdělen do třech kategorií – nejvyšší kategorie A ZVV1, kategorie B ZZO starších psů a speciální kategorie C ZZO mladých psů (pro psovody a psy, kteří nikdy nebyli na závodech a začínají). Hlavní rozhodčí byla Kristýna Klementová a figurantem Lukáš Čejka.

V kategorii ZZO pro mladé psy zvítězili Robin Pavlíček s německým ovčákem Cháronem z Kralické tiskárny. Druhou příčku obsadila Monika Zhřívalová se svým německým ovčákem Icona z Kralické tiskárny. Na třetím místě se umístil nejmladší účastník závodu Dominik Nováček s německým ovčákem Wenga Perunius. Všichni tři závodníci byli reprezentanty domácího KK Kralice nad Oslavou.

Mezi účastníky kategorie ZZO pro starší psy, která probíhala stejně jako kategorie pro mladé psy beze stop a poslušnosti, zvítězila Radka Pohanková a jack russel teriér Claudie ze statku od Dobré Vody (KK Velká Bíteš). Na druhém místě skončila Iveta Jedličková s německým ovčákem Wurri z Kuřimského háje (KK Kuřim). Třetí příčku obsadila Tereza Peloušková s německým ovčákem Fábio Ramon z Cagova háje (KK Lovčičky).

V nejvyšší kategorii ZVV1, kde se nedělaly jen stopy, si vítězství vybojovali Drahoslav Suchánek a německý ovčák Cak z Cagova ráje (KK Náměšť nad Oslavou) za zisk 181 bodů. Tato dvojice dosáhla také na cenu za nejlepší obranu (92 bodů). Se shodným počtem bodů, vynikající poslušností (94 bodů), ale horší obranou se na druhé příčce umístil Pavel Bartošek a jeho německý ovčák Chopper Derik (KK Kralice nad Oslavou). Třetí místo patřilo se 174 body Anitě Vokounové s policejním psem německým ovčákem Chipem Majorův háj (KK Žďár nad Sázavou).

Díky skvělým sponzorům je tento závod věhlasný v celé republice. Poděkování patří těmto sponzorům – krmivo Delikan, krmiva Calibra, Svět Krmiv.cz křoví, Bomaso, a.s. Brno, pivovary, Řeznictví a uzenářství Jan Pavlíček, Bohunka Pavlíková, BARVY - LAKY Gruntorád, pila Zakřany a dalším drobným sponzorům.
(jj, Sdružení sportovních svazů České republiky, SportovníListy.cz, foto: Jana Jašková, KK Kralice nad Oslavou)