Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nezkušená lékařka vytrhla rodičce (†22) z těla placentu: Žena bolestí zemřela

Autor: shp - 
23. března 2019
07:29

Mladá Ruska Alisa Těpikinová (†22) se po svatbě se svým milovaným mužem netěšila na nic víc než na příchod své dcerky. Když se narodila a ona ji uviděla na porodním sále, zářila štěstím. Jenže to bylo naposledy, co dítě spatřila. Krásná maminka zemřela poté, co jí nezkušená lékařka doslova vytrhla z těla placentu.

Podle lékařských záznamů z nemocnice ve Sverdlovské oblasti došlo u Alisy v závěru porodu k závažným komplikacím. „Bylo nám řečeno, že vypuzení placenty neproběhlo,“ řekl podle Mirroru otec Alisy Dmitrij Maljukov (47). Rodina má ale v porodnici známé, kteří jí průběh porodu do detailu popsali a také své svědectví nahlásili na policii.

Lékařka hrubě tahala za pupeční šňůru

Porodní asistentka zavolala doktorku. Lékařka-porodnice, které je 27 let a teprve nedávno získala potřebnou kvalifikaci, začala drsně tahat za pupeční šňůru. Moje dcera trpěla, křičela v bolestech. Doktorka tomu nevěnovala žádnou pozornost. Trhala za pupeční šňůru hrubou silou, až jí dělohu doslova obrátila naruby,“ vylíčil šokovaný otec.

Alisa řvala tak hlasitě, že byla slyšet po celé nemocnici. Bylo to jako něco ze středověku. Zákrok jí způsobil šok, vážné krvácení a ona upadla do kómatu,“ dodává otec. V nemocnici mu řekli, že jeho dcera kvůli bolesti prodělala infarkt. „Bohužel se už neprobrala,“ líčí Dmitrij. Helikoptéra připravená na střeše nemocnice už neodstartovala, na transport neměla mladá žena už sílu.

Miminko otec převezl do jiné nemocnice

Chirurgové se Alisu pokusili zachránit, ale jejich snaha byla marná. „Selhali a za příčinu její smrti oficiálně ustanovili těžký šok,“ řekla matka zemřelé Světlana Češkovová (42). Zdrcený manžel Nikolaj Těpikin (22) musel miminko převézt do jiné nemocnice.

Mělo totiž poraněný krk a on nevěřil, že by ve špitálu, kde si jeho žena tolik vytrpěla, dostalo potřebnou léčbu. Když se později vrátil, zjistil, že Alisa je už mrtvá. „Oči měla zavázané, její čelist byla svázaná. Všude byly hadičky pro plicní ventilátor, ale zařízení nebylo nikde poblíž,“ vylíčil zdrcený vdovec médiím.

Nesahejte na ni! Křičeli zdravotníci

Sáhl jsem jí na ruku a byla celá studená,“ vzpomíná Nikolaj. Zdravotník ho prý tehdy okřikl se slovy: „Nesmíte na ni sahat. Zůstaňte jen vedle její postele!“ Lékařka, která brutální zákrok provedla, byla suspendována a celým případem se zabývá již vyšetřující komise.

Ovšem Jelena Baranniková, vrchní lékařka z Nižněserginské nemocnice, ve které k porodu došlo, zůstává v klidu. Událost okomentovala slovy: „Je to vzácné, ale občas se to stane.“ S tím se však rodina zesnulé mladé ženy rozhodně nehodlá smířit.

husak44 ( 23. března 2019 10:30 )

Měl se tam vrátit s bejsbolkou a rozmlátil jim palice ..

majojo ( 23. března 2019 09:59 )

V jedné pražské nemocnici mě ošetřovala ruskojazyčná holčina, která neměla lékařský titul, ale byla magistrou. Taky atestace jak prase, co?

levandulova ( 23. března 2019 09:08 )

V 27 letech mela tezko atestaci z porodnictvi, byla max dva roky po skole. Mela mit odborny dohled. A ten, moji mili, casto lekar nema ani u nas. Jo holt na zdravotnictvi "nejsou penize" a vy se s tim spokojite a jeste plivete na lekare. A vlada je spokojena,ze usetri. Kazdy ma, co zaslouzi.

mak ( 23. března 2019 08:32 )

Kdy uz doktoři přestanou používat postupy non lege artis? Tahaní za pupeční šňůru, tlačení při porodu na břicho a jine kratochvíle. To vi i laik, ze za pupečník se nerve!! Kráva, zavřít,vrátit diplom, aby nemohla uz skodit a zavřít. Postoj take tem, kteří ji unoznili udělat zkoušku z porodnictví

petr12 ( 23. března 2019 08:30 )

někteří doktoři i unás mají přezdívku Mengele a nic se neděje!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání