Je možné pojistit se ze zahraničí?

Je možné, že máte cestovní pojištění do zahraničí, které vám končí zrovna, když jste mimo republiku. Anebo jste prostě na pojištění zapomněli. Pro klid svědomí byste tedy chtěli vědět, zda je možné pojistit se i v případě, že již v zahraničí jste. Odpověď je: Cestovní pojištění si můžete vyřídit, i když už jste v zahraničí. Jen je potřeba splnit jednoduchou podmínku, aby bylo pojištění platné.

Jaká je podmínka pojištění ze zahraničí?

Pojistit se ze zahraničí můžete online. Ať už se pojišťujete ze zahraničí nebo z České republiky, online pojištění je možné i bez návštěvy pobočky dané pojišťovny. Problematika pojištění ze zahraničí ale spočívá v tom, že pojišťovně musíte nahlásit, že se již v zahraničí nacházíte. Důvodem je to, že pojistit se můžete až od následujícího dne (některé pojišťovny vás pojistí až od následující hodiny po uzavření pojištění).

Zpětně se pojistit nelze

Při pojištění je potřeba myslet na to, že pokud se vám již něco stalo, nelze na to uplatnit pojistku, kterou takto ze zahraničí uzavíráte. Tím byste se dopustili pojistného podvodu. Samotné pojištění se týká nečekané události, která musí být opravdu nečekaná. V případě, že by vám pojišťovna prokázala, že jste se zranili ještě dříve, než jste se pojistili, by šlo o trestný čin a to by vás mohlo přivést do problémů.

Náklady na léčbu v zahraničí

Na pojistku je potřeba myslet z toho důvodu, že za léčbu v cizích zemích byste mohli zaplatit podle závažnosti úrazu klidně i celé statisíce. Proto se vám vyplatí za pár korun se pojistit, než poté vyplácet příliš velké náhrady za úraz. Nikdy nevíte, co se může stát. V rámci cestovního pojištění můžete pojistit nejen své zdraví, ale také svá zavazadla (krádež nebo jejich ztráta cestovní společností) a další věci spojené s cestováním.

Finance jsou velmi zajímavou oblasti. Mám zkušenosti a ráda se o ně s vámi podělím.