Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co nám prozradil nový trailer Avengers 4?


ikona
KarelR
ant-manavengersavengers 4avengers: endgameavengers: infinity warblack widowcaptain marvelhawkeyehulkiron mankapitan amerikamarvelthor
Do premiéry čtvrtých Avengers zbývá měsíc, a jestli máte pocit, že toho Marvel ukázal dost málo, tak... máte pravdu! 

Kampaň Avengers 4 je v podstatě dost unikátní. Zatímco jiné blockbustery cpou do upoutávek pokud možno "všechno" a není výjimkou, že si můžete seskládat skoro půlhodinový sestřih celého filmu (viz nechvalně známý Amazing Spider-Man), dvaadvacátá marvelovka si drží karty u těla. Kevin Feige potvrdil, že upoutávky čerpají hlavně z prvních 15-20 minut, a navíc jsme se dozvěděli, že jsou některé záběry trochu upravené. Za tímhle trikem stojí bratři Russoové, kteří ho úspěšně využili u Avengers 3 (pamatujete si na moneyshot s Hulkem ve Wakandě?) a mají za to, že je takový postup naprosto fér. Ne, žádné falešné scény se kvůli trailerům netočily. Určitě ale počítejte s tím, že jsou někde přidané/vymazané postavy, aby film nešel řádně rozpitvat x týdnů před premiérou.

Tím vám chci naznačit, že se v tomhle článku (stejně jako ve dvou předchozích) nedozvíte nic zásadního. Na pár nových odhalení samozřejmě dojde, vzhledem k tomu, že před sebou máme tříhodinový comicsový akčňák, ale vážně řešíme jen pár dílků z mohutné skládačky. Pevně doufám, že nás nečeká velký finální trailer, jenž tuhle situaci zásadně změní. Tenhle marketingový přístup je totiž vítanou změnou, a který jiný film by si ho měl dovolit, když ne velké finále Infinity ságy?

ČLÁNEK OBSAHUJE SPOILERY Z CAPTAIN MARVEL
A POTENCIÁLNÍ SPOILERY Z AVENGERS 4

Ano, čtete dobře. Kevin Feige odhalil (téměř) oficiální název prvních tří marveláckých Fází, které se točí kolem Thanose a šestice Infinity Stones. Avengers 4 budou velkým finále tohohle příběhu, po němž se s přeživšími hrdiny začne budovat další velká sága, o níž zatím nevíme zhola nic. Počítejte s tím, že Marvel nové filmy (s výjimkou soňácké dvojky Spider-Mana) odhalí nejdřív na Comic-Conu. Do té doby se všechno soustředí na čtyřku Avengers, která začne... chvíli po trojce.

Jak to víme? Hlavně díky potitulkové scéně Captain Marvel, v níž má Kapitán Amerika ještě vousy. Na seznámení Avengers s Carol Danvers naváže meeting s Thorem, před nímž se Captain Marvel převlékne do civilu a Kapitán Amerika se oholí. Zhruba ve stejnou dobu by pak měl Rocket Racoon zařídit spásu strážcovské lodi Benatar, v níž uvízli Tony Stark a Nebula, kteří se po návratu na Zem rozdělí.

Zatímco se Tony vydá hledat Pepper a posléze by měl s Ant-Manem a Brucem Bannerem řešit kvantovou technologii, Nebula ostatním prozradí, kam se Thanos odebral na odpočinek. Rocket potvrdí, že její informace sedí (podle energické stopy Thanosovy rukavice), načež se Avengers nalodí do Benataru a vydají se do vesmíru, aby napravili zmizení půlky vesmíru.

V tuhle chvíli už možná kroutíte hlavou, že to celé nějak sprintuje, ale nebojte se. Právě tady začínají obří díry, které trailery přeskakují, jelikož tahle mise nějak selže a Avengers se po ní (v ještě větší depresi!) vrátí na Zem a budou x měsíců/let sedět na zadku.

Co přesně tuhle domněnku potvrzuje? Zejména vlasy Black Widow. Dlouho se předpokládalo, že se Natasha jednoduše přebarví, nový trailer ale potvrdil, že jí blonďatý přeliv prostě odroste. Scény, kde je blond, jsou tedy z úvodu filmu, a zbytek následuje po dlouhém časovém skoku, který Black Widow stráví na střelnici, Kapitán Amerika na schůzkách s veterány a všichni ostatní... bůh ví kde.

Zatím není jasné, jestli Avengers na záchranu svých bližních rezignují (Kapitán Amerika to v teaseru docela popírá), anebo jen budou muset na něco čekat (otevření správného "časového víru"?). Právě v tuhle dobu ale Black Widow vypátrá Hawkeye, který bude porcovat nebožáky v Tokiu, a odletí s ním zpátky do Ameriky.

Po novém traileru už víme, že uvidíme zmizení Hawkeyovy rodiny v srdceryvném flashbacku. Jeho žena Laura a děti Cooper, Lila a Nathaniel se podle všeho rozpadly na prach a Hawkeye udělá všechno proto, aby je získal zpátky.

Co přesně to bude obnášet? V první řadě nějakou misi s Black Widow, na kterou se poletí v Benataru.

Ve druhé pak tolik diskutovaný nástup v kvantových oblecích, který je (až na pár akčních záběrů s Kapitánem Amerikou a Ant-Manem) tím posledním, co nám Russoovi hodlají ukázat. Za představení obleků, jež by měly vycházet z technologie Hanka Pyma, zatím nevidíme. Víceméně tak netušíme, co se bude dít tak ve dvou třetinách filmu, a to se ještě spekuluje o tom, že jsou Tony Stark a Nebula do tohohle záběru prachsprostě přidaní...

Inu, jak jsem říkal, moc toho není. I když jsem trochu švindloval, jelikož jsem bral v potaz scény ze schůzky disneyovských akcionářů (Nebula na Zemi + odlet za Thanosem), pořád mám pocit, že půlka odhadů vychází ze zmanipulovaných záběrů. Dejte tak v diskuzi vědět, co zatím čekáte vy, a pojďme doufat, že Marvel opravdu necukne a nasype do nás tunu překvapení až v 25. dubna v kině.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace