Johannes Bö vyhrál v Oslu i stíhací závod. Druhý skončil jeho bratr Tarjei

Stíhácí závod v Oslu vyhrál norský závodník Johannes Thingnes Bö následovaný svým bratrem Tarjeim. Pro třetí místo si doběhl Němec Arnd Peiffer. Pro norského biatlonistu jde už o patnáctý triumf v jediné sezoně, což se nikomu jinému zatím nepodařilo.

Oslo (Aktualizováno: 18:07 23. 3. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Johannes Thingnes Bö slaví se svým bratrem

Johannes Thingnes Bö | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Stejně jako ve stíhacím závodu žen, se i v mužské části radoval vítěz sprintu. Již jistý šampion Světového poháru Johannes Thingnes Bö si i přes tři chyby na střelnici doběhl pro první místo. Oslavil tak už patnáctý triumf ve Světovém poháru v jediné sezoně, což se nikomu jinému dosud nepodařilo.

Kromě rekordu si Bö odnáší ze sobotního závodu také malý křišťálový glóbus.

Stíhací závod v Oslu vyhrála reprezentantka Slovenska Kuzminová, nejlepší z Češek byla třináctá Vítková

Číst článek

Norský závodník byl v cíli s náskokem čtrnácti sekund před svým starším bratrem Tarjeim, který minul jen jeden terč.

Do závodu se díky výsledku ve sprintu kvalifikovalo také české kvarteto. Nejlepšího výsledku dosáhl Ondřej Moravec, který byl navzdory třem střeleckým chybám dvacátý.

O jedno střelecké zaváhání více měl druhý z Čechů Tomáš Krupčík. Ten byl v cíli 39., na čelo závodu ztratil 3 minuty a 44 sekund.

Olympijský medailista z Pchjongčchangu – Michal Krčmář chyboval pětkrát a v kombinaci s jeho běžeckým časem to nestačilo na lepší umístění než na 44. místě.

Nejhůře z českých biatlonistů dopadl závod pro toho nejmladšího. Dvacetiletý Jakub Štvrtecký napáchal na střelnici devět chyb a do cíle dojel jako úplně poslední.

Biatlonovou sezonu uzavřou v neděli závody s hromadným startem

krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme