Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Lékaři třikrát přehlédli rakovinu: Kráska měla v plicích obří nádor!

Autor: shp - 
24. března 2019
06:11

Krásná Meagan Bechtoldová (27) z amerického Las Vegas začala loni v březnu trpět bolestivým suchým kašlem. Lékaři ji třikrát odbyli s tím, že jde o nachlazení nebo alergie. Když jí konečně udělali tomografické vyšetření, nestačili se divit. Mladé ženě našli v těle 13centimetrový nádor.

Je to nachlazení, alergie nebo bronchitida, říkali jí lékaři neustále. Že by mohla Meagan mít rakovinu, si vůbec nechtěli připustit. „Trpěla jsem suchým kašlem od března a rok před tím jsem prodělala bronchitidu. Navštívila jsem pohotovost při třech různých příležitostech,“ vzpomíná Meagan.

Kráska měla velký strach

Poprvé mi řekli, že jsem nachlazená tak, že se toho nezbavím. Podruhé mi řekli, že se mi vrátila bronchitida,“ pokračuje. Lékař jí prý sdělil, že by si měla dojít na rentgen, pokud bude mít pocit, že jí antibiotika nezabrala. „Jednou v noci jsem se tak bála, že jsem si vygooglovala rakovinu plic,“ dodává.

Před dovolenou v Mexiku Meagan společně s manželem Chrisem trvali na tom, že je potřeba udělat tomografické vyšetření. To odhalilo velký nádor u bránice. Doktoři diagnózu potvrdili o týden později. „Byla jsem šíleně vyděšená. Bylo mi teprve 26 a zrovna mi zjistili rakovinu,“ vybavuje si žena okamžiky hrůzy.

Kvůli nechutenství zhubla 

Naštěstí mi lékaři vysvětlili, že můj druh rakoviny, Hodgkinův lymfom, je jedním z nejlépe léčitelných druhů,“ vypráví dál Meagan. Pár zrušil plánovanou dovolenou a žena, která pracuje v salonu krásy, začala podstupovat chemoterapie. Už tak drobná Meagan během nich zhubla z 49 kilo na 44,5 kilogramu. Kvůli chemoterapiím totiž přišla o chuť k jídlu. 

Když jí začaly vypadávat vlasy, rozhodla se, že si oholí hlavu. Zpočátku to pro ni byl šok, ale nakonec si na svůj vzhled zvykla. „Naučila jsem se, že to nejdůležitější v životě nejsou věci, a naučila jsem se milovat každou část sebe samé, včetně svých nedostatků,“ uzavřela Meagan. I když se zákeřnou nemocí stále bojuje, je odhodlaná zůstat pozitivně naladěná. „Ztráta vlasů byla nejhorší zkušenost, ale jsem díky ní teď o mnoho silnější, “ dodala.

doktormediciny ( 24. března 2019 14:47 )

Nevim jestli to jde brat doslova...Takze snad sla dvakrat na pojholtovost, kde se leci vicve ci m,ener akutni zalůezitosti..Klepanim na hruzdnik se takovy nador/ te veliokosti/ zjistit neda..

Zobrazit celou diskusi