Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mezinárodně hledaný muž byl zadržen v Uherském Hradišti

Zadržený muž byl zákrokem policistů velmi překvapen. 

Policisté odboru pátrání úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia České republiky získali cestou přímé mezinárodní policejní spolupráce v rámci Evropské sítě cíleného pátrání ENFAST informaci k mezinárodně hledané osobě, která se ukrývala na území České republiky. Justiční orgány Itálie vydaly evropský zatykač na jednapadesátiletého cizince, kterému byl uložen trest odnětí svobody v trvání šesti let. 

Díky vzájemné spolupráci mezi policisty odboru pátrání a úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia a kolegy z oddělení dokumentace odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Zlínského kraje byl hledaný cizinec dopaden v Uherském Hradišti.

Zadržený muž byl zákrokem policistů velmi překvapen, protože se při svém ukrývání spoléhal i na falešnou identitu, na kterou měl i padělané doklady, kterými se prokazoval. 

Krajský soud v Brně následně rozhodl o uvalené předběžné vydávací vazby a v současné době probíhají úkony spojené s vydáním zadrženého muže vyžadujícímu státu. 

Italská policie vyjádřila poděkování za rychlou a efektivní spolupráci!

prap. Hana Rubášová
tisková mluvčí PP ČR
24. března 2019

Odkazy do noveho okna

2019-03-13_15-58

2019-03-13_15-58 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem