Škriniar: Bale prověří, jestli jsme na Euro připraveni. Zaměřit se ale jen na něj by bylo trestuhodné

Škriniar: Bale prověří, jestli jsme na Euro připraveni. Zaměřit se ale jen na něj by bylo trestuhodné

Slovenská reprezentace si brousí zoubky na účast na Euru 2020. Ve své kvalifikační skupině E vstoupila do boje o evropský šampionát úspěšně výhrou 2:0 s Maďarskem, ale již v neděli změří síly se zvučnějším soupeřem, kterým je Wales. Ostrovní celek má ve svých řadách hvězdu světového formátu, ale obránce Škriniar říká, že to jen o Baleovi není.

Po úvodní výhře odjížděli Slováci do Cardifu v dobrém rozpoložení. Svěřenci kouče Hapala absolvovali dvouhodinový let do Walesu, kde je čeká další překážka v účasti na Euru. Proti Maďarsku chválil český kouč především defenzivní řadu, kde vedle talentovaného Milana Škriniara nastoupil reprezentační debutant Denis Vavro z FC Kodaň. Také na Ostrovech budou obránci otestování, neboť budou odolávat hvězdě Realu Madrid.

„První zápas jsme zvládli, což nás nakoplo. Wales má ale výborné hráče. Našim cílem je uhrát s nimi dobrý výsledek. Bale je výborný hráč, ale uvidíme, jak mu zápas sedne,“ nechal se slyšet Vavro, pro kterého je to další cenná zkušenost v národních barvách.

„Asi nás čeká podobný duel jako proti Maďarům. Budou hladoví a bojovní. Musíme se jim ve všech ohledech vyrovnat. Čeká nás prověrka, která otestuje nás všechny. Společnými silami bychom měli Balea eliminovat, ale zaměřit se na něj by bylo trestuhodné. Určitě nás ale prověří, zda jsme na Euro připraveni,“ nechal se slyšet obránce Interu Milán Milan Škriniar.