Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Cink s parťákem vyhrál sedmou etapu Cape Epic. Celkový triumf slaví Švýcaři Schurter a Forster

Skvělý úspěch si připsal český biker Ondřej Cink, který se Španělem Sergiem Mantecónem na závodě horských kol dvojic Cape Epic ovládl poslední sedmou etapu měřící 70 kilometrů. V Jihoafrické republice porazili o pouhou desetinu sekundy domácí duo Buys-Beukes. Celý etapový podnik ovládli Švýcaři Nino Schurter a Lars Forster s náskokem 7 minut a 37 sekund.

Biker Ondřej Cink s parťákem Sergiem Mantecónem na Cape Epic
zdroj: ČTK autor: Michal Červený

Olympijský šampion z Ria a šestinásobný mistr světa v cross country Schurter si zopakoval předloňské prvenství.

Loni slavil triumf Jaroslav Kulhavý, který letos usiloval již o čtvrté vítězství s náhradním parťákem Samem Gazem z Nového Zélandu, který však po dvou etapách závod kvůli zranění vzdal.

Nejlépe z českých bikerů dopadl v celkovém pořadí Kristian Hynek. Osmatřicetiletý vítěz závodu z roku 2014 s mladým Norem Petterem Fagerhaugem obsadil deváté místo. Na vítězné Švýcary ztratili během sedmi etap 57 minut.

Je nám líto, video expirovalo.
Biker Cink slavil vítězství v poslední etapě Cape Epic

Závod dvojic na horských kolech Cape Epic v JAR - 7. etapa (70 km):

Muži elite: 1. Cink, Mantecón (ČR/Šp.) 2:53:07, 2. Buys, Beukes (JAR) stejný čas, 3. Fini, Blums (Dán./Lot.) -55, ...19. Hynek, Fagerhaug (ČR/Nor.) -10:09.

Konečné pořadí: 1. Schurter, Forster (Švýc.) 26:09:46, 2. Fumic, Avancini (Něm./Braz.) -7:37, 3. Ferraro, Porro (It.) -16:37, ...9. Hynek, Fagerhaug -57:07, 26. Cink, Mantecón -2:58:36.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články