Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Házenkářky si poradily Rakouskem, na turnaji v Chorvatsku skončily druhé

České házenkářky na závěr přípravného turnaje čtyř zemí v Chorvatsku porazily Rakousko 28:25. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného navázaly na sobotní vítězství nad Slovinskem a v Poreči ve třech zápasech utrpěly jedinou porážku v pátek od domácího výběru. Na turnaji skončily druhé za Chorvatskem vinou prohry ze vzájemného utkání.


 

Kamila Kordovská
zdroj: Český svaz házené autor: Robert Grim

Ve většině druhé půle Češky dominovaly a po čtyřgólové sérii mezi 51. a 54. minutou se dostaly do vedení 27:19, které Rakušanky následně díky pěti brankám po sobě snížily. Sedmi přesnými trefami, dvěma ze sedmičky, přispěla k výhře národního celku Michaela Hrbková, pět gólů dala Kamila Kordovská.

"Myslím si, že to byl náš nejlepší výkon na turnaji. Naše hra se v průběhu těch tří zápasů zlepšovala až k tomuto výkonu. Podobně jako včera jsme celý zápas kontrolovali hru, ve druhé půli jsme si poradili s jejich hrou sedm na šest," uvedl Bašný.

"V útoku byla naše hra pestřejší, zajímavější. Spolupráce na útočných kombinacích, které jsme si na tomto kempu připravovali, vypadala mnohem lépe než v prvním zápase. Přestože jsme se museli obejít bez důležitých hráček - Jeřábková, Knedlíková, Malá, tým podal kvalitní výkon," dodal Bašný.

Turnaj Croatia Cup byl pro národní tým první akcí kalendářního roku a zároveň generálkou na červnové play-off kvalifikace mistrovství světa proti Černé Hoře. Český celek na turnaji postrádal hlavní oporu a kapitánku Ivetu Luzumovou či pivotku Alenu Šetelíkovou.

"Náš výkon gradoval, vzrůstala jistota jak v obraně, tak v útočné hře. Jsem spokojený, že jsme si mohli vyzkoušet jiný styl útočné hry a zjistit si, jestli obrana a útok s Hanou Kvášovou a Markétou Hurychovou budou fungovat a bude možné to použít do další hry," uvedl Bašný.

"Dobrý výkon podaly všechny tři brankářky. Mrzí mě, že nemohla kvůli nemoci hrát Jana Knedlíková, naše hra mohla být pestřejší. Mrzí mě i to, že Veronika Malá odehrála jen jedno utkání. V zápase se Slovinkami na postu střední spojky předvedla zajímavý výkon, hra se zrychlila a zpestřila. Před play-off ale na to budeme mít ještě čas a budeme na tom moci více pracovat," dodal Bašný.

Přípravný turnaj házenkářek v Poreči (Chorvatsko):

ČR - Rakousko 28:25 (16:12)

Sestavy a branky ČR: Mučková, Satrapová, Kudláčková - Kovářová 3, Konečná 2, Mika 1, Kvášová 1, Kordovská 5, Hrbková 7/2, Andrýsková, Hurychová 1, Šustková 1, Adámková, Marčíková 4, Zachová 3.

Nejvíce branek Rakouska: Ivancoková 7, Kovacsová 5/4, Huberová 4. Sedmimetrové hody: 3/2 - 5/4. Vyloučení: 2:4.

Chorvatsko - Slovinsko 28:27 (17:14)

Konečné pořadí:

1. Chorvatsko 3 zápasy/4 body, 2. ČR 3/4, 3. Rakousko 3/3, 4. Slovinsko 3/1.

O pořadí na 1. a 2. místě rozhodl vzájemný zápas.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články