Hlavní obsah

Hasiči evakuovali část pražského nákupního centra kvůli zápachu chemikálií

Novinky, jap
Aktualizováno

Několik lidí mělo zdravotní problémy kvůli zápachu v pražském obchodním centru Chodov. Chemici pražských hasičů naměřili zvýšené koncentrace organických rozpouštědel, hasiči spolu s policií část objektu evakuovali.

Hasiči a záchranáři u OC ChodovVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Uvnitř máme naše chemiky, kteří provádějí kontrolní měření v jednotlivých částech obchodního centra, zatím jsme evakuovali veškeré zaměstnance i zákazníky z prvního podzemního podlaží,“ řekl Novinkám velitel zásahu hasičů. Na patře se nachází například supermarket Albert.

Evakuováno bylo kolem 500 lidí, uzavřené prostory na patře by měly být znovu otevřeny v pondělí.

Hasiči na Twitteru uvedli, že při aplikaci nátěru na podlahu centra se zápach dostal do prostoru pro veřejnost. Ten nyní odvětrávají.

Podle jednoho ze zaměstnanců, který nechtěl uvést své jméno, se obchodním centrem šířil silný zápach, lidem se dělalo špatně a prostor rychle opouštěli.

„Na místě máme záchranářskou posádku a velkokapacitní speciál Atego, zatím jsme ošetřili tři lidi, dvaadvacetiletého muže záchranáři odvezli s nevolnosti do Thomayerovy nemocnice“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám