TOPlist

Letošní iPhony prý přinesou velké změny v nabíjení

iPad Pro 18W Charger1

Zatímco většina výrobců přidává ke svým vlajkovým smartphonům do balení rychlonabíječku, u Apple se musíte spokojit buď se základním 5W adaptérem nebo si připlatit. Podle japonského webu MacOtakara by však letos konečně mohlo dojít ke změně.

iPhone 11: rychlejší nabíječka a bezdrátové sdílení energie

Apple prý k letošním iPhonům přibalí 18Wattovou nabíječku, která je dodávaná k současným iPadům Pro a je možné ji separátně zakoupit za 890 korun. Na adaptéru najdeme USB-C konektor, bohužel na druhém konci kabelu a na těle iPhonů se má stále nacházet Lightning port.

iPhony si pochopitelně ponechají i bezdrátové nabíjení, které má nově fungovat i opačným směrem – z iPhonů bude možné dobíjet ostatní zařízení, například nově představená sluchátka AirPods či hodinky Apple Watch. Doufáme, že Apple v telefonech patřičně navýší kapacitu svých akumulátorů.

Dočkáme se konečně nabíječky AirPower?

Také doufáme, že se konečně dočkáme nabíječky AirPower, kterou nám Apple slibuje rok a půl. Tento projekt zjevně ještě není zcela u ledu, v kódu oficiálních australských stránek byl nalezen nový render, který znázorňuje dlouho očekávanou nabíječku společně s novým pouzdrem na AirPods a iPhone Xs (recenze).

airpower

Z kódu stránek byl naopak odstraněn starší obrázek s původním sluchátkovým pouzdrem a iPhone X. Apple před nedávnem získal na AirPower ochrannou známku, což by rovněž mohlo indikovat její brzké uvedení.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku