24. března 2019 • 18:46

Bratři Kovářové v jednom dresu? Láká je Omsk, píší v Rusku

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaký je význam vzkazu "Sbohem, Avto", který na sociálních sítích vydal brankář Jakub Kovář? Sám český gólman říká, že to nemusí být úplná rozlučka s Jekatěrinburgem, kde mu končí smlouva, ruská média to ale vidí jinak. Podle informací serveru championat.com jej láká Avangard Omsk. V jeho dresu by navíc nemusel být jediný s jmenovkou "Kovář"...



V Jekatěrinburgu působil Kovář od roku 2013, s roční přestávkou, kdy si odskočil do Čerepovce. V tomto ročníku vytvořil rekord KHL s 38 výhrami za sezonu a pomohl Avtomobilistu k prvenství ve Východní konferenci. V druhém kole play off však klub vypadl po porážce 1:4 na zápasy s Ufou.

Server championat.com kontaktoval jak českého brankáře, tak představitele Avtomobilistu, ohledně Kovářovy zdánlivé rozlučky s klubem. Obě strany ale říkají, že bývalý gólman Českých Budějovic může klidně začít i příští ročník v Jekatěrinburgu, pokud se dohodne na nové smlouvě. Ta stávající mu končí v dubnu.

"Rozloučil jsem se, protože skončila sezona i má smlouva. Ještě není jasné, jestli se vrátím, ale neznamená to, že se nemůžu dohodnout na novém kontraktu. Máme před sebou jednání. A mám i jiné možnosti, uvidíme," řekl ruskému médiu Kovář.

Hlavní "jinou možností" má být podle championat.com Avangard Omsk. Ten bude mít před novou sezonou pod smlouvou jen osmadvacetiletého brankáře Igora Bobkova. O čtyři roky mladšímu Ivanu Nalimovovi končí smlouva. Stejně tak i Karrimu Rämövi, bývalému hráči NHL, který měl být týmovou jedničkou, vinou zranění ale v aktuální sezoně neodchytal ani jeden zápas.

Omsk podle ruského média chce v následujícím ročníku sázet na dvojici Bobkov-Kovář. A aby českému maskovanému muži udělal v týmu tu správnou atmosféru, chce mu přivést krajana.

A to rovnou toho nejbližšího - championat.com totiž také informuje, že Avangard má enormní zájem i o centra Jana Kováře. Ten po neúspěšné zámořské misi bojuje v extraligovém play off v dresu Plzně, z KHL má ale mnoho zkušeností jako hráč Metallurgu Magnitogorsk.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud