Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Tereza skončila v base, její »komplic« na svobodě: Proč ho očistili?!

Autor: chal - 
24. března 2019
18:36

Zatímco Tereza Hlůšková (22) od soudce Šahzáda Razy vyfasovala osm let a osm měsíců, spoluobžalovaný Shoaib Hafeez Khan od soudu odešel s čistým štítem. Státní zástupce Aftab Ahmed podle Razy fatálně selhal a nedokázal předložit jediný důkaz, který by mezi Terezou a Shoaibem prokázal jakoukoliv spojitost. Jak je to možné?

Státní zástupce Aftab Ahmed proti Tereze v průběhu procesu opakovaně tvrdě vystupoval a žádal pro ni co nejpřísnější trest. Tereza nakonec vyvázla s necelými devíti lety vězení a pokutou ve výši 113 tisíc pákistánských rupií (18 tisíc korun). A to se Ahmedovi zdá málo. „Chci se odvolat kvůli zvýšení trestu. Byl totiž podle mě udělen nižší trest, než by podle zákona měl,“ vysvětlil žalobce pákistánskému zdroji Blesku.

Druhého obviněného Shoaiba Hafíze soudce Šahzád Raza dokonce úplně očistil. I v jeho případě státní zástupce už odvolání připravuje. „Nařídil jsem svým podřízeným, aby připravili odvolání proti spoluobžalovanému Shoaibu Hafeezi Khanovi,“ sdělil Aftab Ahmed. Kvůli obvinění Shoaiba to žalobce od soudce v odůvodnění rozsudku pořádně schytal, dopadne lépe u Vrchního soudu?

Shoaib se živí jako realitní makléř a podle vyšetřovatele Tereze přes jistého Muhammada Ishaqa v Láhauru zprostředkoval ubytování a posléze jí i předal heroin, který celníci na letišti našli v jejím kufru. Soudce Raza ale všechna obvinění nekompromisně zamítl a Shoaiba očistil. Podle Razy totiž neexistuje jediný důkaz, podle kterého by šlo říct, že měl Shoaib na Terezu jakékoliv vazby.

Žalobce podle Razy obvinil Shoiaba na základě pouhé zmínky jeho jména při výslechu Češky. Tuto část výpovědi ale podle Razy vyšetřovatel do spisu nezanesl! Žalobce tak na základě daného výslechu proti Shoaibovi nemohl vznést obvinění.

„Stojí za zmínku, že i když vyšetřovatel zanesl Shoaiba Hafeeze na seznam obviněných, u křížového výslechu před soudem nedokázal říct jméno jediného svědka, který by někdy viděl Terezu Hlůškovou v jeho autě nebo domě,“ napsal soudce. Podle Razy se v žádném ze Shoiabových vozů navíc nenašly stopy drog.

Žalobce jako jeden z důkazů proti Shoaibovi předložil výpisy z plateb, které mu měly přijít z Velké Británie od lidí napojených na Terezu. „Tyto výpisy ale nedokládají, že zmíněné částky poslal někdo ve vztahu se spoluobviněnou,“ odmítl Šahzád Raza důkazní materiál.

Soudce se v rozsudku také zamyslel, proč by Shoaib jakožto realitní makléř Tereze sháněl ubytování přes třetí osobu, když to mohl udělat sám, navíc bez zbytečného svědka. „Žalobce fatálně selhal a nedokázal doložit jakoukoliv spojitost mezi Terezou Hlůškovou a spoluobžalovaným Shoiabem Hafeezem,“ uzavřel drsně Raza.

Video  Mluvčí resortu zahraničí: Když Tereza požádá o přesun do českého vězení, uděláme pro to vše  - Blesk TV
Video se připravuje ...

joldh ( 25. března 2019 15:35 )

Ale nezmění se nic. V Afganistánu a Pakistánu se pěstuje opiový mák ve velkým (to je surovina), to je hlavně pro Evropu, do USA to jde od jihu, přes Mexiko. Kdo to všechno podporuje raději nevědět! Taková Rozhoďnožka Tereza umí udělat jen kačera, doposud to fungovalo ale co se děje, teď to nezabírá. Ono se říká, drž se ševče svého kopyta, mohla se pelešit a tohle by jí nepotkalo.

sigmae ( 25. března 2019 10:31 )

takže od začátku to byl naaranžované tak, aby v kriminálu skončilo tele, a skutečná mafie byla v klidu

hera ( 25. března 2019 10:22 )

Samozřejmě, že je nevinná. To Vám řekne u soudu každý vrah.

hera ( 25. března 2019 10:19 )

Také nebyla souzena jako výrobce heroinu, ale jako pašerák! Je v tom drobný rozdíl. Prosím Vás, jak chcete zastavit ty drogy po světě. Jinak to nejde jen tvrdě trestat výrobce a pašeráky.

hujer1 ( 25. března 2019 08:56 )

Mám jednu technickou poznámku. Označení mukl , znamená zkratku muž určený k likvidaci,která se používala v padesátých letech pro politické vězně, odsouzené k doživotnímu trestu v pracovních táborech. Takže českej mukl mohl pouze doufat,že se něco změní a přežije. Ale to v zemích bývalého Sovětského svazu jistě víte.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání