Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Chodov se snažil marně, Mladá Boleslav přidala stejně jako Vítkovice druhý bod

Hráči Mladé Boleslavi i ve druhém domácím utkání play-off florbalové superligy porazili Chodov 4:2, tentokrát ve vyrovnaném zápase, ve kterém ale měli Středočeši stále hlavní slovo. Oba týmy předvedly kvalitu svých útoků, když se ani jeden z hráčů netrefil dvakrát. Pod mladoboleslavskou palbou hosty podržel především Jan Barák v bráně, ale ani jeho úsilí k bodu nevedlo. Ve druhém semifinálovém utkání potvrdily formu Vítkovice, které proti Spartě zaznamenaly další výhru 5:2 a také druhý bod do stavu série.

Radost florbalistů Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Mladé Boleslavi vycházely přesilové hry, které jí Chodov ve snaze hrát agresivně podstrojoval jednu za druhou. V první dvacetiminutovce šla rychle do vedení po trefě Tomáše Chrousta ve druhé minutě. Pražanům se sice podařilo srovnat, ale do konce třetiny se znovu v početní převaze za domácí prosadil ještě Milan Tomašík.

Ze začátku druhé části se osamocený na hřišti ocitl chodovský Martin Řezáč a svou příležitost využil ke srovnání. Středočeši bleskově odpověděli, ránu Josefa Pluhaře brankář Barák vůbec neviděl a Boleslav šla znovu do vedení. Chodovští hráli oproti prvnímu duelu sice bez respektu, ale prali se se zakončením a i přes mírné obtíže si zápas v obou dějstvích dirigoval soupeř.

V poslední třetině už Chodov bušil na bránu svého soka marně, Mladoboleslavští si výhru pohlídali trefou do prázdné branky a zvýšili stav série ve svůj prospěch na 2:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalisté Mladé Boleslavi porazili Chodov i v druhém semifinálovém duelu

"Zápas moc florbalové kvality od všech aktérů nepřinesl, proto rozhodovaly základní aspekty hry, jako jsou návraty, osobní souboje a efektivita. Především díky týmovému nasazení a kvalitnímu výkonu brankáře (Lukáše Bauera) vedeme 2:0. V Praze nás čeká spousta práce. Budeme se muset připravit, jak nejlíp umíme, abychom v sobotu mohli uspět," řekl trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera.

"V Boleslavi se hraje těžko. V obou utkáních jsme si ověřili, že s Bolkou můžeme hrát vyrovnanou partii a k vítězství nám chybí větší efektivita v gólových šancích. Nicméně série zdaleka nekončí a my se těšíme na Jižní Město," prohlásil kouč Chodova David Podhráský.

Ostravané zopakovali na Spartě sobotní výsledek

Florbalisté Vítkovic vedou v sérii na čtyři vítězné zápasy 2:0. Shodně dvěma góly se na úspěchu Ostravanů podíleli Marek Bräuer a Jan Jastřembský. 

Za Spartu se trefil dvakrát slovenský útočník Lukáš Ujhelyi, který nejdříve po 40 sekundách druhé třetiny otevřel skóre a v 37. minutě v přesilové hře gólem na 2:2 odpověděl na obrat Jana Šebesty, který využil výhodu pěti proti třem, a Bräuera.

Vedení vrátil Vítkovicím čtyři vteřiny před koncem druhé části Jastřembský a v závěrečném dějství pojistili vítězství Bräuer s Jastřembským. "Byla to zasloužená výhra. Škoda jen velkého množství neproměněných šancí. Těšíme se do Ostravy, na Dubině budeme ještě kvalitnější. Každopádně zůstáváme nohama na zemi," řekl trenér Vítkovic Pavel Brus.

"Nasazení bylo z naší strany o dost lepší než včera. Jen se nám nedaří v zakončení, což bude náš hlavní úkol do příštího týdne. Věřím, že v Ostravě urveme naše první semifinálové vítězství," uvedl kouč Sparty Ondřej Kašpárek.

Semifinále play off Tipsport superligy florbalistů - 2. zápasy:

Sparta Praha - 1. SC Vítkovice 2:5 (0:0, 2:3, 0:2)

Branky: 21. a 37. Ujhelyi - 32. a 44. Bräuer, 40. a 60. Jastřembský, 26. Jan Šebesta. Stav série: 0:2.

Mladá Boleslav - Chodov 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Branky: 2. Tadeáš Chroust, 12. Tomašík, 26. Pluhař, 60. Curney - 6. Švajný, 23. Řezáč. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články