TOPlist

Apple plánuje herní předplatné. Hry s mikrotransakcemi jeho součástí nebudou

games 2

Apple na dnešní večer chystá tiskovou konferenci, která bude pravděpodobně zcela věnována službám. Prakticky jistý je příchod vlastního videoportálu a také služby, skrze kterou bude možné získat za předplatné přístup k novinám, časopisům a dalším tištěným periodikům. Agentura Bloomberg nyní přináší informaci o další chystané službě, která bude ušita na míru hráčům mobilních her.

Oproti projektům Google Stadia či Microsoft xCloud nemá být jablečná herní služba postavena na cloudu, ale má poskytovat hráčům přístup k placeným hrám za jednotné předplatné. Z balíčku podporovaných her mají být vyloučeny freemium tituly, tedy hry zdarma, které obsahují mikrotransakce (například Fortnite). Tržby z předplatného pak mají být rozděleny mezi vývojáře na základě toho, kolik času hráči v jejich hrách strávili.

Kapesní herní konzole a předplatné na hry

Zatím není jasné, zda se představení této služby dočkáme již dnes večer, nebo někdy později. Dá se předpokládat, že toto téma bude spojeno s uvedením nového iPodu, který nebude prezentován jako mp3 přehrávač, ale primárně jako kapesní herní konzole.

ipod

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku