Video placeholde

Forrest Gump 2: Forrest Junior má AIDS, tančí s Lady Dianou a jezdí v autě O. J. Simpsona

V době, kdy se remaku či sequelu dočkaly už i ty nejnedotknutelnější tituly (v létě se má začít točit nová West Side Story), je vlastně s podivem, že ještě nevznikl Forrest Gump 2. Divácký hit “o prosťáčkovi, který pořád běhal”, nicméně pokračování mít měl: dokonce prý k němu existoval scénář. A z toho, co o něm prozradil jeho autor Eric Roth, měl velkou šanci vydobýt si hodně pozornosti.

Už jenom scéna, jímž měl celý druhý příběh začínat: synovi Forresta Forrestu Juniorovi diagnostikují AIDS a děti s ním odmítají chodit do školy. Roth ji v rozhovoru s Kevinem Polownym popisuje jako jednu velkou bžundu, jejímž hlavním zdrojem měli být rodiče floridských školáků.

Příběh prý také zpracovával mnohé z klíčových dějinných okamžiků, počínaje kauzou O. J. Simpsona, konče bombovým útokem v Oklahoma City 1994. V plánu tak byly například skeče ze zadního sedadla Fordu Bronco, v němž byl O. J. Simpson pronásledován policií, tanec s princeznou Dianou na charitativní akci a především pak scéna, v níž Forrest čeká na lavičce v parku na svou novou životní partnerku a za ním vybuchuje budova, kde jeho láska pracuje.

Druhého Forresta Gumpa "zabilo" 11. září

Právě výjev z Oklahoma City podle scenáristy s pěti oscarovými nominacemi (poslední dostal za scénář k hitu Zrodila se hvězda) představuje i jakési symbolické vysvětlení toho, proč na realizaci druhého “Forresta” nikdy nedošlo. Když totiž Roth doručil režiséru Robertu Zemeckisovi hotový scénář, psalo se 10. září 2001.

Tváří tvář šoku, jenž čekal svět následujícího rána, nedávala podle Rotha smysl jediná věta jeho textu. “Podívali jsme se na sebe a věděli to: Forrest Gump 2 nikdy nezvznikne,” vzpomíná Roth. A prý to pořád platí… I když znáte to: “Život je jako bonboniéra. Nikdy nevíš, co ochutnáš.”