Očekávané události slavnosti Zvěstování Páně

25. března 2019 Události Autor: Jana Lokajová

Nabízíme výběr dnes očekávaných událostí.

Papež František navštíví Loreto, kde podepíše postsynodální apoštolskou exhortaci, která je završením říjnové synody.

Ekumenický festival mladých křesťanů v Libanonu dnes vyvrcholí slavností Zvěstování Páně.

Ve Vyškově v 17 hodin Mons. Jan Graubner požehná nově zrekonstruovaným prostorám budovy bývalé fary, která bude nyní sloužit jako Komunitní centrum Bohumíra Bunži.

Zástupci vlády, odborů a zaměstnavatelů budou ve Strakově akademii v Praze jednat o financování úprav krajiny a o opatřeních pro období sucha. Tripartita bude diskutovat také o doporučeních Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj pro české zdravotnictví, o e-neschopence či připravované novele zákoníku práce.

Americký prezident Donald Trump podepíše dekret, v němž Spojené státy americké uznají svrchovanost Izraele nad Golandskými výšinami. Podle turecké strany sporu, prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana se bude jednat o legalizaci okupace pohraničního území.

Přátelské  utkání  hokejových  legend České Republiky a Izraele začne v 18 hodin ve Sportovní hale Sportpoint v Brně.

U příležitosti slavnosti Zvěstování Páně a Dne modliteb za úctu k počatému životu a za nenarozené děti pořádá farnost Napajedla tradiční poutní bohoslužbu s následným průvodem ke hrobu Aničky Zelíkové, místní rodačky, která za nenarozené obětovala svůj život. Mši svatou v 17 hodin bude celebrovat biskup Antonín Basler.

Festival Jeden svět pokračuje projekcemi v Ústí nad Labem.

Začíná 20. ročník celostátní charitativní sbírky Jarní Srdíčkové dny. Na pomoc vážně nemocným dětem bude možné touto cestou přispět do pátku. Sbírku třikrát ročně pořádá organizace Život dětem.

Pražský vrchní soud se bude zabývat sporem o licence k výrobě předmětů s motivem pohádkové postavičky Krtečka, vede jej vnučka výtvarníka Zdeňka Milera Karolína se správkyní umělcova díla Milenou Fischerovou.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony