QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opravy Studentské běží naplno! První etapa rekonstrukce pokračuje - FOTKY

25.03.2019 9:53

První etapa rekonstrukce Studentské běží naplno. Staví se takzavný Bolevecký sběrač. Právě tato fáze dlouhodobých oprav přinesla úplnou uzavírku.

2
2135467

Rekonstrukce Studentské, která odstartovala v podstatě už v roce 2016, pokračuje po pauze v letošním roce další částí. Tentokrát se opravuje přibližně kilometrový úsek od Gerské ulice po vjezd do objektu zimního stadionu na Košutce. Tato část oprav má celkem pět etap a hotová má být v červnu 2020. Vyjde na 195 milionů korun.

Stavba odstartovala na začátku března stavbou Boleveckého sběrače, který přinesla úplnou uzavírku Studentské v úseku Gerská – Žlutická v obou směrech. První etapa by měla být dokončená podle plánu v červnu letošního roku.

"Celá stavba spočívá v úpravě šířkového uspořádání Studentské ulice a navazujících úseků místních komunikací. Bude navýšen počet jízdních pruhů v křižovatce s Gerskou ulicí směrem do centra, budou opraveny stávající zálivy autobusových zastávek včetně vybavení. Ve Studentské ulici vznikne před křižovatkou s Krašovskou ulicí ve směru z centra nový autobusový záliv a podélná parkovací stání ve Žlutické a Krašovské ulici," informoval Magistrát města Plzně.

Dále stavba řeší rekonstrukci souběžných chodníků s pruhy pro cyklisty, světelnou signalizaci, veřejné osvětlení a sadové úpravy i výstavbu Boleveckého kanalizačního sběrače.  Od Gerské po Žlutickou se bude ukládat nové potrubí o průměru až 1,4 metru do hloubky osmi metrů.

Krom automobilové dopravy zasáhla stavba také do provozu městské hromadné dopravy. Podrobnosti ke změnám v MHD najdete zde.

Studentská má za sebou už jednu část rekonstrukce. V září 2016 začaly práce na opravách spodní části jednoho z hlavních tahů v Plzni, a scie v úseku Plaská - Gerská. Hotovo bylo v říjnu roku 2017.

FOTO: Michaela Květová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24