Skutečná jména celebrit. Kdo je na tom nejhůř?

Že populární osobnosti nemají absolutně co skrývat? Ale kdeže. To, jak se ve skutečnosti jmenují, pár slavných zatloukalo pořádně dlouho. Proč Elton John, Winona Ryder nebo Akon změnili svou totožnost?

prava-jmena-celebrit-1100x618.jpg Zdroj: www.shutterstock.com

V chytrých knihách bychom se dočetli, že pseudonym je krycí oslovení nebo umělecká značka, pod kterou autor publikuje své dílo. Také je tam uvedeno, že nějakou tu „přezdívku“ si může vymyslet každý, neboť jde o jedno ze základních osobních práv. Toho patřičně využily některé celebrity, které svou identitu při první příležitosti ochotně změnily. Je pravdou, že jejich skutečné jméno by se do prostředí showbyznysu příliš nehodilo… Koho se to týká?

Elton John mlží. Z dobrého důvodu

O legendárním britském zpěvákovi, skladateli a klavíristovi se všeobecně ví, že utrácí statisíce dolarů za květiny a otevřeně se hlásí k homosexualitě. Rovněž je známo, že se svým o 15 let mladším partnerem vychovává dvě děti, které odnosila náhradní matka. Pěvec je také majitelem hvězdy na hollywoodském chodníku slávy, patří k nejúspěšnějším sólovým umělcům a aktivně se podílí v boji proti AIDS. Tohle všechno jsou „profláknutá“ fakta, která zřejmě slyšel každý. Málokdo však tuší, že nadaný hudebník se narodil jako Reginald Kenneth Dwight, ovšem v roce 1972 svou maličkost nechal úředně změnit na Elton Hercules John.

Cher má také co tajit

Herečka, tanečnice, zpěvačka, producentka a módní symbol arménského původu je prý ztělesněním ženské nezávislosti v oboru ovládaném muži. Alespoň tohle se o nestárnoucí divě v kuloárech povídá! Cher je pověstná svým výrazným kontrastním hlasem, stejně jako činností v mnoha oblastech zábavního průmyslu. Během své více než padesátileté kariéry ukázala veřejnosti různorodé styly, spoustu bláznivých vystoupení i mnoho extravagantních kostýmů. Věděla jsi, že tahle dáma se jmenuje Cherilyn Sarkisian?

Akon. I ten se nechal přejmenovat

Senegalsko-amerického zpěváka R&B katapultovala mezi nejvyšší smetánku skladba Locked Up, která nadchla fanoušky i kritiky v roce 2004. Od té doby Akon ušel kus cesty. Kromě získání prestižní ceny Grammy založil hned dvě úspěšná hudební nakladatelství. Rovněž je autorem projektu, který do celkem 15 afrických zemí přivedl elektřinu. Klobouk dolů! Jak že se tenhle dobrodinec podepisuje? Chceš-li celé znění, pak je to Badara Akon Thiam Aliaune.

Winona Ryder chtěla kratší oslovení

Jméno si nechala trochu poupravit i úspěšná herečka, která byla před pár lety s ostudou přistižena při krádeži. Winona Laura Horowitz si onehdy vyrazila do klenotnictví ve čtvrti luxusních obchodů v americkém Beverly Hills. Na tom by ještě nebylo nic tak divného, kdyby si ovšem pohotový hlídač nevšiml, že fešanda vybrané kousky „nenápadně“ strká do kabelky. Málem odcizené šperky a doplňky měly hodnotu bezmála 115 tisíc korun, takže celá kauza skončila u soudu. OMG!

Také Nicolas Cage trochu kecá

Fešák s italskými a německými předky patří mezi hodně obsazované „kumštýře“. Hlavní hvězda snímků Čarodějův učeň, 60 sekund nebo Lovci pokladů se ovšem nejmenuje tak, jak si myslíš! Sympaťák, jež má v současné době na krku velké dluhy, ačkoli vydělává astronomické honoráře, má v rodném listu uvedeno, že je Nicholas Kimm Copola. Přesně takové oslovení také stálo na žalobě od finančního úřadu, který od něj vymáhal miliony dolarů.

Která celebrita tě svým skutečným jménem překvapila nejvíc? Napiš nám o tom do diskuze pod článkem, budeme se těšit na příspěvky!

Foto: Shutterstock.com

21.1.2021 7:00| autor: Lucie Feiková

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist