V neděli se opět rozhořely boje v malém fotbale. První utkání přinesla přes padesát branek
Foto: MLMK
Sport

Most - S úderem deváté ranní hodiny se v neděli 24. března znovu rozhořely boje v rámci mosteckého malého fotbalu. Ten se již druhou sezónu hraje rozdělený na dvě soutěže. Jednou z nich je soutěž mladých pod názvem Mostecká liga malé kopané a druhou pak soutěž pro hráče nad 40 let s názvem Seniorliga Most.

V neděli byly sehrány zápasy obou soutěží. Program mladých byl zahájen utkáním mezi Inseminátors FC a proOFFICE. Byť bylo střetnutí minimálně v prvním poločase poměrně vyrovnané, byli to nakonec Inseminátors, kdo slavil přesvědčivé vítězství v poměru 9:3. Hned sedmi body se pod to podepsal Ghita Hascear (6+1). V jeho kanonádě ho podporovali Jiří Krejčík a Tomáš Zetka (oba 1+3) či Tomáš Rain (1+1). Prapor poražených držel především Jakub Rameš (2+0).

Nejnapínavějším zápasem ligy mladých bylo střetnutí mezi Švejkem a Gamblers Most. V něm Gambleři opět prezentovali obě své tváře. Jak bezbřehou bohorovnost, když dokázali poměrně snadno prohrávat 1:5, tak zničující malofotbalovou sílu, když se i z tohoto nepříznivého stavu dokázali zvednout a zvítězit 7:5. Všechny jejich góly nesou podpis Davida Macka (5+2), doplňovaného dalšími českými reprezentanty Tomáši Režným (1+3) a Jelínkem (1+1). Každý ze zásahů Švejka má jiného autora, ale hned u čtyř z nich asistoval Jan Boho (0+4).

Následovaly dvě jasné výhry favoritů a to vždy v poměru 13:1. První z nich si připsali hráči Atlética Most nad Avengers Most. Nejproduktivnějším hráčem zápasu i celého kola byl Matěj Koudelka (4+4). O titul nejlepšího střelce kola se s Ghitou Hascearem z Inseminátors dělí hráč Atlética David Schettl (6+1). Výrazněji se bodově prosadil ještě Adam Koudelka (1+4). Čestný úspěch poražených si připsal Radek Gutwald po asistenci Davida Berkiho.

S nováčkem soutěže, týmem Litvínoff, se los nemazlil a rovnou je poslal proti jednomu z největších favoritů ročníku, Jablíčkům Chomutov. Stejně jako předtím Avengers padl i Litvínoff 1:13. Vítěze táhl Michal Bílek (4+3), doplňovaný novou akvizicí Martinem Bočkem (5+1). Přidali se David Haviar (0+4) či Rostislav Šebek (2+1). Historicky první gól nováčka nese jméno Jakuba Zedníka, kterému nahrával Lukáš Vichterey.

Kolo uzavřela výhra GMS Most nad Katalánci Most v poměru 2:1 po zásazích Matěje Procházky a Erika Lauricha, kterým odpovídal Ondřej Kobylák.

Program Seniorligy otevřelo střetnutí mezi L.K.M Recycling Souš a SG Horní Jiřetín. To pro sebe získalo v poměru 8:5 mužstvo L.K.M. Recycling. Nejvíce kanadských bodů brali Ladislav Friček (2+1) a Jan Scheithauer (0+3). Kuriózním je přesný zásah nejstaršího hráče soutěže, Karla Pácla. Nejproduktivnějšími v dresu poražených byli David Kozlok (2+2) a Petr Lenc (2+1).

Nejvyrovnanějším zápasem nedělního programu bylo měření sil mezi TEAM FC AUTO – VaSt a FC HSG Most. To po výsledku 1:1 rozhodl až penaltový rozstřel, v němž byli úspěšnější hráči FC HSG Most. Úspěšným střelcem TEAMu FC AUTO z pole byl Jaroslav Dvořák, kterému odpovídal Jan Hurčík.

Program Seniorligy uzavřelo utkání úřadujících mistrů, Old Bridge, s týmem Jatka Matějka. V něm vynikl zejména Martin Boček, který před touto sezónou přestoupil jak v lize mladých, tak v lize starých. A právě tento hráč se nejvýrazněji podepsal pod výhru týmu Jatka Matějka v poměru 5:4, když si připsal zápis (1+3) a stal se společně s hráčem SG Horní Jiřetín Davidem Kozlokem bodujícím úvodního kola. Zároveň byl společně s Alešem Janečkem (v tomto zápase 1+1) jediným, kdo dokázal v jednom dni bodovat jak v lize mladých, tak v Seniorlize. Zápis 1+1 si připsal v tomto zápase rovněž jejich spoluhráč Vojtěch Benda, který uzavírá tuto trojici hráčů, kteří v neděli jako jediní nastoupili v obou soutěžích. Za poražené vyčníval velmi dobře hrající Martin Kovář (2+1) podporovaný Jiřím Rainem (1+1) či Karlem Giampaolim (0+2).

Nyní mostecký malý fotbal na dva víkendy ustoupí celostátní Superlize, když Most přivítá Pardubice a poté vyrazí do Brna. Obě soutěže se tak opět přihlásí 14. dubna a hlavním tahákem této neděle by mělo být určitě střetnutí mezi Jablíčky Chomutov a Atléticem Most.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru