O úmrtí Scotta Walkera informovala nahrávací společnost 4AD. „Půl století obohacoval génius muže narozeného jako Noel Scott Engel životy tisíců lidí, nejdříve jako jeden z The Walker Brothers a později jako sólový umělec, producent a skladatel nekompromisní originality," uvedla nahrávací společnost. Zpěvák tak zasáhl a ovlivnil svou tvorbou i takové hvězdy, jako jsou David Bowie, Jarvis Cocker nebo skupina Radiohead.

Skupina The Walker Brothers se proslavila v 60. letech hity jako The Sun Ain't Gonna Shine Anymore nebo Make It Easy on Yourself. Úspěchy slavili především v Británii.

Od konce 70. let vydával Scott Walker sólová alba, ve své tvorbě se přitom pouštěl často do experimentování. Zajímavé je, že Scott Walker je původně Američan. Narodil se v roce 1943 v americkém státě Ohio jako Noel Scott Engel. Od roku 1965 už žil v Británii. V roce 1970 se stal také britským občanem. Ostatně právě v Británii se těšil největším úspěchům.

Jednu dobu se mu dokonce podařilo šlapat na paty slavným The Beatles díky hitu „Sun Ain't Gonna Shine Anymore“. U nás je ale především známá skladba The Old Man’s Back Again, která pojednává o vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968. 

 

Fotogalerie
17 fotografií