TOPlist

Galaxy Fold v benchmarku. Samsung zřejmě vynechá verzi s Exynosem

Už příští měsíc by se měl začít prodávat ohebný smartphone Samsung Galaxy Fold. Jeho dostupnost bude omezena pouze na několik vybraných trhů napříč celým světem, a to ještě v omezeném množství. Kvůli začínající a neověřené technologii a také vysoké ceně se nedá očekávat masový zájem, a možná právě i z tohoto důvodu nebude Samsung rozlišovat verze pro jednotlivé kontinenty.

U vlajkových modelů řady Galaxy S je již delší dobu zvykem, že evropské modely pohání vlastní čipsety Exynos, zatímco americké běží na čipech od Qualcommu. Jak ale potvrzují benchmarky, jak evropskou verzi s kódovým označením SM-F900F, tak i americkou verzi SM-F900U spojuje stejný čipset – Qualcomm Snapdragon 855.

fold

To je možná dobrá zpráva, neboť z nedávného srovnání smartphonu Galaxy S10 vyplynulo, že americká varianta se Snapdragonem 855 je výrazně výkonnější než evropská.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku