Tisková zpráva akciové společnosti MTX Group

MTX Group a.s., holding průmyslníka Petra Otavy, dosáhl v předchozím roce rekordních tržeb ve výši 42 mld. Kč a konsolidovanou výši EBITDA přes 2 mld. Kč. Jedná se tak o nejlepší výsledek od vzniku skupiny.

Skupina MTX Group a.s. (MTX) se v poslední době kromě organického růstu soustředí i na rozvoj akviziční, což vyústilo k rozšíření skupiny o další společnosti zabývající se výrobou hliníku. Hlavním přírůstkem do skupiny byl začátkem roku 2018 Společný podnik Strojmetal s.r.o. (SPS), kde nyní MTX kontroluje 70 %.

"Vysoká finanční výkonnost našich tradičních firem jako je Metalimex, Alinvest Břidličná (AIB) a OKK Koksovny jsou vedle akvizice majoritního podílu ve společnosti SPS tahouny loňského výsledku." Konstatuje Ing. David Bečvář, místopředseda představenstva a COO. "Vstup do Strojmetal Aluminium Forging prostřednictvím SPS je dalším krokem na cestě k rozšíření naší působnosti v oblasti tzv. light weight výrobků (výrobků přispívajících k redukci emisí CO2 především v dopravě), kde díky dynamicky se rozvíjejícímu se trhu plánujeme další rozvoj," dodává Bečvář.

Nekonsolidované tržby společnosti MTX v roce 2018 dosáhly výše 42 108 mil. CZK. (nárůst o téměř 11 % oproti 2017). Skupina zaměstnávala přes 2500 zaměstnanců převážně v České republice. Do skupiny MTX patří kromě již zmíněných společností také například také společnosti Tapa Tábor, ICE Industrial Services, Měď Povrly, Coal Mill a AmexCoal.

"Jsem rád, že se nám díky výborné obchodní aktivitě a účinnému řízení rizik a kapacit podařilo vytěžit maximum a meziročně zvýšit EBITDA o více něž 52 % oproti roku 2017, tedy na hodnotu 2,02 mld. CZK. Za podstatnou považuji také skutečnost, že se daří i nadále průběžně rozšiřovat dodavatelsko-odběratelské portfolio včetně jednotlivých činností ve struktuře obchodu a skupiny. V příštích letech budeme proto zejména v divizi hliníku zahrnující společnosti Alinvest a Strojmetal investovat okolo 3,5 mld. Kč," dodává Ing. Miroslav Záhorec, místopředseda představenstva a CFO.

Kontakt: Ing. David Bečvář, tel. 224 492 230, e-mail: becvar@mtxgroup.cz

Klíčová slova ČR-hutě-trh-firmy-MTX Group

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Obchod, marketing
Auto-moto, doprava a stroje

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.