Rozšířené menu

My slavíme, vy užíváte! RunCzech sezona jubileí a hvězd je tady!

Miliontý běžec na závodech pořádaných RunCzech protnul cílovou pásku během loňského Volkswagen Maratonu Praha a ke všemu ho poprvé jeho přátelé mohli sledovat online díky unikátní aplikaci. Příjemné běžecké zážitky z loňska už zůstanou jen krásnými vzpomínkami a na nový závod s přírodními skvosty. Jenže jaro začíná a s ním raketově vybíháme do nové sezony! Protože letos slavíme velké narozeniny a budou vážně stát za to! Připomínáme si výročí a znovu nabízíme novinky.

Že je Volkswagen Maraton Praha závod s vlastním spiritem, to už dnes ví každý. Chvíli po revoluci u jeho zrodu stál Carlo Capalbo, několik přátel i nadšenců. Letos slaví 25 let, přitahuje pozornost velkých partnerů a zejména vás běžců. Na začátku jich byla hrstka, dnes běhají ulicemi Prahy a centrem hlavního města tisíce lidí. Vážíme si jejich přízně a je pro nás srdeční záležitostí, že jsme dokázali rozběhat hobby sportovce ze všech koutů republiky i ze zahraničí. Proto se letos mohou těšit na exkluzivní dárek. Letos RunCzech každému účastníkovi maratonu přibalí slušivou adidas sportovní bundu, aby se cítili na trati komfortně a byli prostě krásní!

Jenže tím jenom začínáme. Rok 2019 je oslavou zrození série RunCzech. Před deseti lety jsme přivítali do rodiny pražských závodů 1/2Maraton Olomouc, který si lidé oblíbili a zamilovali si i nádhernou trať. Desáté narozeniny našeho lokálního klenotu oslavíme stylově, protože právě Haná je pro nás místem vzniku seriálu závodů RunCzech a zároveň krajským městem, které jako první přilákalo k hobby běhání a zdravému životnímu stylu tisícovky dalších Čechůi Moravanů. A to už je důvod k oslavě - běhu, přátelství a lifestylu! Slavit budeme opět porcí 21 kilometrů a my věříme, že i rekordem trati pod jednu hodinu. I tady od nás všichni účastníci dostanou dárek na památku.

A protože jsme v roce jubileí, přinášíme také vylepšení našeho servisu i pro běžce. Už se nemůžete dočkat svého startovního čísla pro nejbližší mimopražský závod, na který jste zaregistrovaní? Maličkost! Zavádíme totiž možnost vyzvednout si startovní číslo pro regionální závody vždy každou středu v pražském Running Mallu před závodem. Pokud si ho nemůžete přímo v Praze vyzvednout sami, nevadí. Stále platí, že nabízíme možnost vyzvednutí čísla vašimi kamarády, přáteli, známými nebo rodinnými příslušníky, kteří se tu zastaví. To vše díky speciálnímu povolení, které nově nabídneme také v online formě.

Zkrátka milujeme pohyb! A protože jsou před námi důležité milníky, společně ho oslavíme velkou párty ve Stromovce. RunCzech se totiž chystá rozpohybovat Pražany a všechny příznivce běhu letos již třídenní O2 Pražskou štafetou, na níž se lidé mohou těšit od úterý 25. června do čtvrtku 27. června.

Vy, kteří pravidelně soutěžně běháte, už navíc dobře víte, že RunCzech chce napomáhat rozvoji českého a kontinentálního vytrvaleckého běhání iniciativou EuroHeroes, kdy dávají na trati možnost srovnání a šanci na vítězství ryze evropským atletům. Organizátoři hodlají v takové podpoře konaných jen za jejich účasti pokračovat a po loňských dvou půlmaratonech v Karlových Varech a Českých Budějovicích letos stejnému cíli zasvětí také závody v Olomouci a Ústí nad Labem.

A pamatujete také na to, jak skvěle se povedl hostující závod v Aténách, díky němuž čtyřicítka běžců mohla získávat dodatečné body do RunCzech Běžecké ligy? Tentokrát to nebude jinak a perfektní zážitek letos připravujeme pro ty odvážné, kteří alespoň třikrát poměří své výkony s ostatními “hobíky”. Za svou vytrvalost budou odměnění možností přihlášky do zájezdu na Istanbulský Maraton.

Než profíci i hobby běžci definitivně sundají sportovní tenisky, rozloučí se sezonou RunCzech znovu v Itálii na krásném pobřeží Amalfi. Právě tady 1.prosince přivítá běžecké nadšence ještě prosluněný závod Sorrento-Positano, ktery nabizi dve úžasné trati podél pobřežíi - Panoramic 27 km a Ultramaraton 54 km. Tratě jsou náročné svým stoupáním, ale dřina se běžcům vyplatí, když se na vrcholu za odměnu pokochají dechberoucím výhledem na moře.

Vítáme vás na prahu 25. sezony s RunCzech a vyběhnete do našich závodů s úsměvem.

Partneři RunCzech zavodů v roce 2019 nově

RunCzech spolupracuje od svého počátku s nadnárodními firmami, partnery nejen z ČR, ale také ze zahraničí. V letošním roce pár celosvětově uznávaných či zajímavých partnerů do portfolia partnerů RunCzech přibylo.

Turkish Airlines dopraví elitní atlety

Turkish Airlines se od ledna 2019 stává partnerem RunCzech, jehož hlavním úkolem bude dopravení elitních atletů z jejich domovské destinace do České republiky. Letecké společnosti Turkish Airlines, která vznikla už v roce 1933 a je známá svým špičkovým servisem a maximálním pohodlím na svých letech do 304 destinací ve 122 zemích, byla na začátku roku 2019 udělena cena „Lease Deal of the Year Award“ a „Aircrraft Tax Lease of the Year“. Turkish Airlines bude ale také svoji roli hrát na samotném závodě, kde se jako každá správná aerolinka postará při vstupu do technického zázemí o check-in všech běžců.  Díky letům do 124 zemí světa jsou Turkish Airlines spojnicí pro celý svět a stále expandují. Jsme jedna z nejrychleji rostoucích aerolinek a spojujeme lidi z celého světa. Turkish Airlines podporují mnoho akcí a sportovních organizací jak v Turecku, tak po celém světě. RunCzech nabízí  významné akce a my chceme zvýšit vědomí o své značce. Proto jsme neskutečně šťastní, že jsme partnery RunCzech a že můžeme být součástí nejdůležitějších běžeckých akcí v České republice.

Pojištění od Generali 

Generali si již spolupráci partnera na závodech RunCzech na podzim 2018 vyzkoušelo, a protože se partnerství osvědčilo i v novém roce mohou opět všichni běžci využít služeb pojišťovny Generali a cítit se tak při závodě bezpečně. Přímo při registraci totiž mají možnost zakoupit nejen storno, ale také úrazové pojištění.

Lasvit Ajeto

Společnost Lasvit, která se stala majitelem lindavské sklárny Ajeto bude nově pod značkou Lasvit Ajeto odměňovat vítěze ženských i mužských kategorií svými unikátními trofejemi, na které je RunCzech právem hrdý a na které jsme si již zvykli. Díky závodům RunCzech tak budou mít skleněné unikáty ryze českého původu možnost vycestovat do různých koutů světa. Trofeje pro vítěze závodů vyrábí česká designová a sklářská firma LASVIT ve své sklárně v Lindavě nedaleko Nového Boru. Sklárna Lasvit Ajeto je dlouholetým partnerem série závodů RunCzech. “Stejně jako ve sportu i ve sklářství je cesta na vrchol trnitá, lemovaná velkou dávkou píle, odhodlání, trpělivosti a pracovitosti. Těší mě, že naše skleněné trofeje nebudou pro vítěze jen kusem chladného skla, ale také inspirací a symbolem výjimečného českého řemesla,” říká ředitel společnosti Lasvit, Aleš Stýblo, který se sám běžeckých závodů účastní a ani letos nebude na startu chybět.

GEFCO zajišťuje pro RunCzech veškerou logistiku – kamiony, chladící kamiony, dodávky… Má na starosti shromažďování a vydávání Lost & Found na závodech.

„Logistika eventů je vždy především o individuálním nastavení, přesném časovém harmonogramu a schopnosti rychle reagovat na neočekávané situace, a to my umíme. Kromě logistiky pro eventy jsme jednou ze zemí, kde od loňska GEFCO poskytuje také služby superrychlé logistiky, a to 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Stejně jako vloni jsme tedy připraveni poskytnout stoprocentní servis, který si tak kvalitní sportovní akce zaslouží,“ komentuje připravenost na druhý ročník spolupráce společnosti GEFCO s RunCzech generální ředitel společnosti, Aleksander Raczynski, sám také jeden z aktivních účastníků několika běhů RunCzech.


Oficiální partneři

Oficiální mediální partneři

Mediální partneři

Speciální projekty

Instituční partneři

Regionální partneři - Ústí nad Labem

Dodavatelé