Apple Card: Chytrá kreditka zlevní každý nákup, ale Češi na ni budou čekat roky

Další z dnešních novinek je Apple Card. Kreditní karta od Applu, která je součástí aplikace Wallet na vašem iPhonu. Touto moderní cestou tak Apple rozšiřuje své působení ve fintech odvětví. Výhodou Apple Card má být přehled o financích uživatele díky názorným grafům a jednotnému přehledu transakcí, kde vidíte kolik, komu a kde jste platili. Nechybí ani řazení podle kategorií a týdenní/měsíční přehledy.

Karta je samozřejmě propojená se službou Apple Pay, abyste s ní mohli platit na bezkontaktních terminálech v obchodě. V tomto případě vás za placení odmění 2% cashbackem. V případě, že jste platili za produkty a služby přímo Applu, je cashback dokonce 3%. Vrácené peníze - tzv. Daily Cash jsou vypláceny denně a připisují se k zůstatku na virtuální kartě Apple Pay Cash.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Apple Card můžete používat skrze Apple Pay v iPhonu. Pro kontatní platby si lze pořídit její titanovou verzi s laserovým gravírováním.

Myslelo se však i na místa, kde nejsou bezkontaktní platby stále podporovány a proto Apple představil i titanovou kreditní kartu. Ta má jednoduchý design se jménem a jablečným logem a zajímavé je, že na ní chybí veškeré citlivé údaje. Ty uživatel najdete pouze v aplikaci, kde jsou šifrovaně uloženy. Za platby titanovou kartou je cashback pouze 1%. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
V aplikaci uživatel vidí přehled plateb podle jejich druhu, částky, místa placení. A nechybí ani přehled odměn či volba úrokové sazby související s datem splacení.

Apple na službě Card spolupracuje s MasterCard a hlavně s finančním gigantem Goldman Sachs, což bohužel znamená i omezení služby pouze pro americký trh. Zde Apple garantuje, že je služba zdarma, s nulovými poplatky a s úrokovou sazbou, která závisí na době splacení. Apple slibuje sazbu nejnižší na trhu, ovšem když splatíte včas může být i nulová. Poplatky se dokonce nevybírají ani za opožděné splacení.

Služba v mnohém připomíná u nás již tradiční fintech služby jako je Revolut, Twisto a další, ovšem díky zaměření čistě na americký trh, který je v tomto směru stále více zkostnatělý, může být Card trefou do černého. V USA bude dostupná v létě, uvidíme zda vůbec, případně v jaké podobě se dostane k nám.

Představení Apple Card:

Diskuze (70) Další článek: Apple TV+ zamíří i do Česka. Láká na exkluzivní tituly a hvězdné obsazení

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , , , , , , , Card, Car +, Splacení, Goldman Sachs, Aplikace, CAR, Wallet, Gravírování,