Devin Booker dal v NBA za Phoenix 59 bodů, Portland přišel o Josufa Nurkiče

Hvězdou pondělního večera v basketbalové NBA se stal Devin Booker, který nastřílel 59 bodů a postaral se o čtvrtý nejlepší individuální výkon sezony. Phoenix přesto prohrál v Utahu 92:125, neboť zbytek týmu přidal jen 33 bodů.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rudy Gobert brání střele Devina Bookera z Phoenixu

Rudy Gobert brání střele Devina Bookera z Phoenixu | Foto: Rick Bowmer | Zdroj: ČTK/AP

Booker byl nezastavitelný a trefoval se i z těžkých pozic přes obránce. Pokořil rekord utažské arény, kde dosavadním maximem bylo 51 bodů místní legendy Karla Malonea z roku 1995. „Tentokrát mi to padalo, tak jsme hráli hodně na mě. Bohužel jsme se ale trápili v obraně,“ řekl Booker, který zaostal jen o dva body za rekordem tohoto ligového ročníku Jamese Hardena.

Play-off bez největší hvězdy. LeBron James bude po 13 letech chybět ve vyřazovaích bojích NBA

Číst článek

Problém měl Phoenix zejména s pivotem Rudy Gobertem, který nastřílel 27 bodů a připsal si také 270. smeč v této sezoně. Pokořil tím rekord NBA v počtu smečí za sezonu, které se počítají od roku 2000. Dosavadním maximem bylo 269 smečí Dwighta Howarda z roku 2008. „Jen sbíhám ke koši a spoluhráči mě dobře nacházejí,“ uvedl francouzský pivot.

Velké drama se odehrálo v Portlandu, kde domácí Blazers zvítězili nad Brooklynem 148:144 ve druhém prodloužení. Přišli ale o klíčového pivota Jusufa Nurkiče, který si při doskoku zlomil levou nohu. Bosenský obr zřejmě přijde o zbytek sezony. V utkání byl nejlepším hráčem svého týmu s 32 body a 16 doskoky.

Portland mohl rozhodnout už v normální hrací době, ale Seth Curry proměnil tři vteřiny před koncem jen jeden trestný hod. V prvním prodloužení pak devět vteřin před koncem vyrovnal hostující D'Angelo Russell, autor 39 bodů, a poslal duel do druhého prodloužení.

V něm se zranil Nurkič, který se snažil v útoku doskočit míč, ale noha mu při dopadu nevydržela a zlomila se. Lékaři ho museli ošetřit přímo na hřišti a nohu mu zafixovat, než byl na nosítkách odnesen.

Portland chtěl pro něj vyhrát a i díky trestným hodům v poslední minutě prodloužení nastřílel 12 bodů, což nakonec znamenalo těsné vítězství. Blazers už sice mají jisté play-off, ale vzhledem k tomu, že po C.J. McCollumovi přišli o dalšího hráče základní sestavy, mohou mít problémy udržet si čtvrté místo a výhodu domácího prostředí pro první kolo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme