Arcibiskup Jan Graubner vysvětil nové komunitní centrum

Stará fara se dočkala svého znovuotevření. Lidem bude nyní přístupná jako Komunitní centrum Bohumíra Bunži. Objekt posvětil olomoucký arcibiskup Jan Graubner za přítomnosti představitelů města, zástupců organizací, které budou v centru působit, řady kněží i věřících.

Arcibiskup Jan s vedením města
 
 

V pondělí 25. března přijel do Vyškova olomoucký arcibiskup Jan Graubner, aby zde sloužil slavnostní mši svatou a poté vysvětil nové Komunitní centrum Bohumíra Bunži. To má od nynějška své působiště v objektu staré fary, která dlouhá léta nevyužita chátrala. Prostřednictvím sbírek mezi věřícími a s finanční podporou města Vyškov byl připraven projekt na její obnovu. Prostředky na rekonstrukci prvního patra a sálu ve druhém patře získala církev z evropských dotací, konkrétně z operačního programu IROP.  

Slavnostního otevření centra se zúčastnila řada kněží i věřících, pozvání přijali i představitelé města. Centrum je však otevřené nejen věřícím, ale všem lidem, kteří se budou chtít zapojit do aktivit organizací, jež zde od nynějška působí. Jedná se o dva vyškovské spolky: Centrum pro rodinu a Dialog a generační soužití a dvě služby Charity Vyškov – Centrum denních služeb a Osobní asistenci.

Centrum získalo svůj název po knězi a vyškovském děkanovi Bohumíru Bunžovi, který ve své době pomáhal nejrůznějšími způsoby rozvíjet město. Komunistický režim ho pro jeho názory a smýšlení v roce 1948 uvěznil. O rok později zemřel na následky krutých výslechů v pankrácké věznici.

 Text a foto: Michaela Kvapilová Bartošová

 
 
 
 

Kontext

Umístění: Galerie > Obrazem (nejen) z vyškovské radnice > Arcibiskup Jan Graubner vysvětil nové komunitní centrum
Počet návštěv: 2175

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém