<

Zkorumpovaný Hribik? Tohle nařčení nemůžeme akceptovat, říká Šindler

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

26. března 2019, 11:03

Adam Bagar

Komise rozhodčích Českého hokeje v čele s Vladimírem Šindlerem se vyjádřila k ostrým slovům majitele vítkovického klubu Aleše Pavlíka, který po čtvrtém utkání čtvrtfinálové série s Třincem kritizoval sudí.

Pavlík, který je zároveň šéfem APK, po vyřazení neudržel nervy na uzdě a vstoupil do kabiny rozhodčích, kde čtveřici sudích kritizoval za výkon. Zejména pak hlavního arbitra Jana Hribika, který duel řídil společně s Romanem Mrkvou. Na čarách jim pomáhali Daniel Hynek a Michal Zíka.

„Po skončení utkání vstoupil do kabiny rozhodčích funkcionář domácího týmu pan Aleš Pavlík a kritizoval výkon rozhodčích. Obvinil Jana Hribika, že je zkorumpovaný, že se mu vysmívá, a že úmyslně poškodil domácí tým. Celý tento výstup zakončil slovy: Ty hajzle,“ uvedli sudí do zápisu o utkání.

Vyjádření Komise rozhodčích

„Jakkoliv si Komise rozhodčích uvědomuje, že utkání play off jsou velmi vypjatá a emotivní, nemůže akceptovat nařčení majitele klubu HC Vítkovice Ridera pana Aleše Pavlíka, který bezprostředně po skončení utkání vstoupil do kabiny rozhodčích a obvinil rozhodčí z úmyslného poškození domácího týmu a současně i jednoho z hlavních rozhodčích zápasu Jana Hribika z korupčního jednání.

Přestože KR konstatuje, že ve čtvrtém utkání série HC Vítkovice Ridera – HC Oceláři Třinec došlo při vyloučení hráče Vítkovic Patrika Zdráhala za hákování v čase 47:33 k pochybení ze strany hlavního rozhodčího Jana Hribika, zcela zásadně odmítá, že by mohlo dojít k jakémukoliv druhu úmyslného ovlivnění utkání a korupčnímu jednání.

Je běžné, že především v rozhodujících zápasech, jako jsou utkání play off, dochází k řadě situací, které z pohledu jednotlivých týmů mohly být vyřešeny rozhodčími jinak. Veškerá utkání této série byla podrobena detailnímu rozboru, stejně i jako utkání play off ostatních týmů. Přesto, že v utkáních došlo k několika oboustranným dílčím pochybením, byla tato utkání řízena zcela v souladu s fair play a výkony rozhodčích neměly v žádném případě vliv na výsledek této série."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz