Kočka mladší měl při nehodě v krvi alkohol i kokain. Zemřel on i řidič dodávky

Jan Kočka mladší měl při loňské zářijové nehodě na dálnici D11 v krvi 3,5 promile alkoholu a nespecifikované malé množství kokainu. Informaci serveru Blesk.cz potvrdil státní zástupce Martin Staněk. Kočka vjel na dálnici do protisměru. Při tragické nehodě zemřel on i řidič dodávky, do níž Kočka v protisměru čelně narazil.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslední rozloučení proběhlo na Olšanských hřbitovech, kde byl Jan Kočka mladší následně pochován.

Poslední rozloučení proběhlo na Olšanských hřbitovech, kde byl Jan Kočka mladší následně pochován. | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Policie případ během vyšetřování překvalifikovala na obecné ohrožení, kvůli úmrtí viníka ale musí případ odložit. Zda tak již učinila, ČTK zjišťuje.

Nehoda se stala v noci 28. září. Kočka ve svém terénním Mercedesu najel na D11 na Nymbursku do protisměru, kde se čelně střetl s projíždějícím nákladním autem. Oba řidiči zahynuli na místě.

‚Neadekvátní a morálně nesprávné.‘ Starosta Prahy 3 zkritizoval povolení pro smuteční průvod za Jana Kočku

Číst článek

Kočka pocházel z rodiny provozovatele Matějské pouti v Praze. Jeho rodina v polovině října zorganizovala v Praze výpravný pohřeb.

Po obřadu v kostele Nejsvětějšího srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad následoval smuteční průvod, při kterém ostatky zesnulého převezl kočár tažený koňským spřežením přes Vinohradskou třídu na Olšanské hřbitovy.

Rodina Kočků podobný průvod zorganizovala zhruba před deseti lety pro Václava Kočku mladšího, kterého na křtu knihy bývalého premiéra Jiřího Paroubka zastřelil hoteliér Bohumír Ďuričko (dnes Benedikt Reinhold Diera).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme