Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Kočka mladší měl při loňské nehodě, kdy zabil sebe a dalšího řidiče, v krvi 3,5 promile a kokain

Česko

  11:31
PRAHA - Jan Kočka mladší měl při loňské tragické zářijové nehodě na dálnici D11 v krvi 3,5 promile alkoholu a nespecifikované malé množství kokainu.

Tragická nehoda, kterou způsobil Jan Kočka mladší, když 28. září 2018 pod vlivem alkoholu a drog najel ve svém terénním Mercedesu na D11 na Nymbursku do protisměru, kde se čelně střetl s projíždějícím nákladním autem. Oba řidiči zahynuli na místě. foto: Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje

Informaci serveru Blesk.cz potvrdil ČTK státní zástupce Martin Staněk. Kočka vjel na dálnici do protisměru. Při tragické nehodě zemřel on i řidič dodávky, do níž Kočka v protisměru čelně narazil.

Policie případ během vyšetřování překvalifikovala na obecné ohrožení, kvůli úmrtí viníka ale musí případ odložit. Nehoda se stala v noci 28. září. Kočka ve svém terénním Mercedesu najel na D11 na Nymbursku do protisměru, kde se čelně střetl s projíždějícím nákladním autem. Oba řidiči zahynuli na místě.

Pohřeb Jana Kočky mladšího.
Rakev s ostatky zesnulého Jana Kočky mladšího.

Kočka pocházel z rodiny provozovatele Matějské pouti v Praze. Jeho rodina v polovině října zorganizovala v Praze výpravný pohřeb. Po obřadu v kostele Nejsvětějšího srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad následoval smuteční průvod, při kterém ostatky zesnulého převezl kočár tažený koňským spřežením přes Vinohradskou třídu na Olšanské hřbitovy.

Rodina Kočků podobný průvod zorganizovala zhruba před deseti lety pro Václava Kočku mladšího, kterého na křtu knihy bývalého premiéra Jiřího Paroubka zastřelil hoteliér Bohumír Ďuričko (dnes Benedikt Reinhold Diera).

bns sd

Autor: