Fáma o předražení komunitního centra: Starosta vyzval opoziční zastupitele, aby přestali šířit lži
Komunitní centrum v Pozorce začne sloužit veřejnosti už v létě. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Dubí, Pozorka – Dubím koluje fáma o předražení projektu stavby nového komunitního centra v Pozorce o 3,5 miliónu korun. Informoval o tom starosta Petr Pípal na zasedání zastupitelů ve středu 20. března. Podle jeho slov šíří nepodložené informace údajně i jeden ze zastupitelů, Jiří Zmítko (PRO Dubí).

„Tatínek pana Zmítka byl u toho, když jsme projekt schvalovali. A dnes nás jeho syn napadá, že je projekt předražený,“ prohlásil Pípal. „Je mi z toho smutno. My tady nic netajíme a všechny materiály jsou veřejně k nahlédnutí,“ zdůraznil. Zatupitel Zmítko na zasedání ve středu 20. března chyběl. Starosta se proto obrátil na jeho stranického kolegu, Jiřího Vítka a požádal, aby s podobnými útoky skončili.

Projekt komunitního centra realizují Dubští v Pozorce od léta loňského roku. Město o jeho stavbě rozhodlo na základě nedostatku vhodných prostor pro sociální služby. Ty byly poskytovány v provizoriích, na různých místech, bez pevného kvalitního zázemí. Absencí stálých prostor trpěla zejména městská část Pozorka, kde mají sociální pracovníci širokou síť klientely. Stavba tu začne sloužit veřejnosti už letos v létě, a to díky technologii montovaných kontejnerů. Předána městu byla v únoru.

V objektu nebudou chybět kanceláře pro sociální služby, poradny a velké místnosti pro zájmová využití. Komunitní centrum se stane zázemím nejen nízkoprahovému klubu a dalším souvisejícím službám, ale také místním občanům pro nejrůznější akce. Na objekt navazuje hřiště s prolézačkami a lezecká stěna pro dětské návštěvníky. V současné době se budova vybavuje potřebným zařízením. Výstavbu komunitního centra, které vyjde na téměř 16 miliónů korun, realizuje město s dotační podporou. Ta by měla podle Pípala pokrýt až 90 procent celkových nákladů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru