Vychází mini publikace Agilní HR

V těchto dnech na portále leanpub vychází mini publikace "Agilní HR aneb Jak změnit Human Resources v agilní organizaci", kterou sepsala Zuzana ‘Zuzi’ Šochová přední Agilní koučka, certifikovaná Scrum trenérka a členka Board of Directors nadnárodní organizace Scrum Alliance (USA).

Kniha adresuje v našich končinách opomíjenou oblast Human Resources, která se při změně řízení firmy směrem k agilnímu přístupu, musí také změnit. Protože pokud chcete opravdu změnit firemní kulturu a firmu posunout směrem k agilní organizaci, nemůžete se zastavit na hranici IT oddělení, kde je zavádění Agilu nejčastější. Je potřeba, aby i ostatní oddělení fungovala na stejné vlně. A to včetně HR (tedy Human Resources). Zdánlivě to není velká změna, i v Agilní organizaci musí HR pomáhat s hledáním a najímáním zaměstnanců, vzděláváním, rozvojem lidí atd. - ale najednou se nezaměřujeme na jednotlivce a jejich specializaci. HR musí umět najímat zaměstnance do týmů, schopnost týmové spolupráce, ochota učit se nové věci, a mindset je daleko důležitější než konkrétní znalost.

"Ze své role a práce v Board of Directors Scrum Alliance vidím, jaké výzvy se objevují při zavádění Agilního přístupu do komplexních organizací. V posledních letech adopce Agilních přístupů velmi pokročila, ale ne tak v našich končinách, kde se většina transformací zastaví na úrovni týmu či oddělení. Máme dvě velmi podceněné oblasti - budování moderního Agilních Leadershipu včetně porozumění Agilnímu přístupu na C-level úrovní a pak podpora Agilu ze strany HR," říká Šochová a dodává "Agilní Leadership se snažím zde již několik let propagovat a nyní přišla řada na Human Resources. Proto vznikla i tato mini publikace jako podpora pro všechny, kdo chtějí Human Resources změnit. Jak já s oblibou říkám, v Agilních organizacích tuto problematiku lépe vystihuje termín Human Relations, někdy se s oblibou říká také Talent Management."

Kniha je ke stažení na portále leanpub.com a je možné ji stáhnout zdarma.

O autorce:

Zuzana Šochová vystudovala MBA na Sheffiled Hallam University. Více než 15 let se pohybuje v oblasti ICT, kde pracovala na různých úrovních od pozice SW vývojáře až po pozici ředitele IT. V současné době se věnuje agilnímu coachingu, školením a konzultacím. Spolupracuje s různými firmami a jako externí kouč, konzultant a školitel jim pomáhá upravit jejich procesy tak, aby byly efektivní, flexibilní a fungovaly v rámci kontextu konkrétních firem. Jako Certifikovaný Scrum trenér (CST - Certified Scrum Trainer) s certifikací od americké Scrum Alliance proškolila již několik tisíc ScrumMasterů, Product Ownerů a Agilních Leaderů po celém světě. Je autorkou knihy "The Great Scrum Master: #ScrumMasterWay" (Addison-Wesley Signature Series (Cohn)) publikované v USA a ČR vydané pod názvem "Skvělý ScrumMaster: #ScrumMasterWay" (Computer Press) a knihy "Agilní metody řízení projektů" (Computer Press). Je členkou Board of Directors americké Scrum Alliance.

Odkazy:

https://leanpub.com/agilnihr

http://sochova.cz

http://soch.cz/blog

Kontakt:

zuzana@sochova.cz ; tel: +420 602 373 307

Klíčová slova ČR-počítače-hospodářství-literatura-služby-firmy-KAM Data

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Služby, cestovní ruch
Finance, ekonomika
IT, telekomunikace
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.