CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/$ 23.707 +0,19%

CZK/£ 29.516 +0,05%

CZK/CHF 26.084 +0,21%

26. 03. 2019

0 komentářů

Fúze Deutsche Bank a Commerzbank se nelíbí Kataru

 

Proti fúzi Deutsche Bank a Commerzbank se po odborech postavil i Katar. Ten v Deutsche Bank vlastní podíl ve výši šesti procent. Důvodem jsou obavy z naředění jejich podílu.

Loading



 

Podle zdrojů agentury Bloomberg pohlíží Katar na spojení s obavami i odporem kvůli případnému vydání dalších akcií Deutsche Bank, které by mohlo sloužit ke kapitálovému pokrytí fúze. Dalším důvodem je podle agentury Bloomberg snaha Kataru zajistit si více bilaterálních smluv s Německem. Podmínkou souhlasu s fúzí by se tak mohl stát příslib uzavření těchto smluv.

Katar vstoupil do Deutsche Bank před pěti lety, hodnota jeho podílu od té doby klesla zhruba o dvě třetiny. Commerzbank by měla rozhodovat o spojení s Deutsche Bank do dvou týdnů. Fúze ale znepokojuje i odbory. Jan Duscheck z odborového svazu Verdi již dříve upozornil, že by spojení mohlo připravit o práci až 30 tisíc ze současných 140 tisíc zaměstnanců.
Zdroj : E15.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Padne Deutsche Bank, nebo by měla být státem zachráněna? Ekonomické argumenty pro a proti politice „Too big to fail“

Pád největší německé banky, nevídaná situace je nyní až strašidelně reálná. Finanční krize z roku 2008 ukázala, jak propojený je finanční svět, a je třeba si uvědomit nesmírné riziko, které evropskému finančnímu trhu hrozí. Analytici varují, že pád Deutsche Bank s sebou může vzít ke dnu nejen německou kancléřku Merkelovou, ale dokonce i celé EURO. Není tedy pochyb, že případné uplatnění či neuplatnění politiky Too Big to Fail má přímý vliv na finanční trhy, a tedy i investování.

Text: Marek Belza

24. 11. 2016

Hodnota Bonnet.cz: 8 695,65 Kč

Broker poolová společnost Bonnet.cz byla koupena Chytrým Honzou. Ten z ní plánuje udělat společnost s obratem přes 1 mld. Kč. To značí výborný potenciál… její ocenění ale přesto vychází na 8 695,65 Kč.

Text: Petr Zámečník

07. 05. 2014


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *