Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Jak vybrat vhodnou online půjčku? Dejte na recenze a srovnání

26.3.2019  |  Komerční článek
  


Obrázek: PenízePůjčku dnes lze vyřídit online, díky tomu je mnohem dostupnější. Jak si vybrat vhodnou online půjčku?

Jak vybrat vhodnou online půjčku



Zvažte, na co potřebujete peníze



Půjčit si peníze je velmi snadné, ale je třeba přemýšlet nad tím, zda ji skutečně potřebujete a na co si chcete půjčit. Malá rychlá půjčka online se hodí na opravy či nákupy spotřebičů nebo jako rychlé řešení při nedostatku financí krátce před výplatou. Naopak na rekonstrukci bytu nebo koupi auta raději zvolte dlouhodobou půjčku v bance.

Dejte na recenze a porovnání



Rozhodně nikdy neberte první půjčku, která se vám namane. Naopak si dejte na čas a pročtěte si recenze na internetu, jednotlivé nabídky porovnávejte pomocí online srovnání. Porovnat nabídky vám nezabere víc než pár minut. Po zadání parametrů hledané půjčky přehledně na jednom místě. Okamžitě vidíte, která půjčka je výhodná nejméně, a která naopak. Stejně tak si díky recenzím uděláte okamžitě o poskytovateli půjčky jasný obrázek. Negativní recenze by vás rozhodně měly odradit.

Sledujte důležité parametry půjčky



V okamžiku, kdy máte zájem o online půjčku, je potřeba se zaměřit na důležité parametry. Nejde jen o úrok, ale také o sazbu RPSN či výši splátky. Sazba RPSN ukazuje kolik za půjčku zaplatíte včetně všech poplatků v průběhu jednoho roku. I člověk méně zběhlý ve finančních produktech snadno vidí, kolik za půjčku přeplatí.

Pozor na pochybné nabídky půjček



Rozhodně se vyhněte nabídkám půjček, které ukazují příliš vysoké úrokové sazby a splátky by nebývale mohly zatížit rodinný rozpočet. Půjčky, které se dají označit až za lichvářské, si rozhodně nesjednávejte. Díky již zmíněnému sledování recenzí si můžete vybrat ověřenou půjčku s rozumnými úroky.

Nepůjčujte si zbytečně



Vybrat si vhodnou půjčku je potřeba také podle toho, kolik si chcete půjčit. Nejlepším řešením je si půjčit pouze tolik peněz, kolik skutečně je potřeba, klidně i méně. Chcete-li půjčit opravdu menší částku můžete může být pro Vás východisko půjčka 1000,-Kč. Ušetříte na úrocích i poplatcích a ve finále i na splátkách. Rozhodně není vhodné brát si půjčku, pokud ji skutečně nepotřebujete. Kvalitní půjčku  najdete i v nebankovním sektoru, je však potřeba hledat.



      
  



Žebříček s nejlepšími hypotékami a spotřebitelskými úvěry podle odborníků - zde
Přehled celé nabídky úvěrů - zde




všechny články
Dále v rubrice

Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

Obrázek: Dům a smlouva Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku. Při rozhodování mezi nájemním bydlením...

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz