EUR 25.305

USD 23.413

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.305

USD 23.413

Renomia vstupuje na slovenský hypoteční trh

 

Společnost Renomia pokračuje v expanzi. Na Slovensku koupila společnost HypoHouse. Akvizicí vstupuje na slovenský trh s hypotékami a spotřebitelskými úvěry. Nedávno Renomia posílila svou pozici také na českém pojistném trhu, když koupila majoritní podíl konkurenční společnosti IMG.

Loading



 

 „Akvizicí společnosti HypoHouse rozšíříme náš tým o zkušené hypoteční specialisty a služby klientům v oblasti hypotečních a spotřebitelských úvěrů na bydlení. Věřím, že naši klienti novou nabídku služeb ocení. Nové produkty využijí jak naši specialisté na pobočkách Renomia či Renomia Benefit, tak členové sítě Renomia Network na Slovensku,“ říká Martin Michal, ředitel Renomia Slovensko.

Společnost HypoHouse bude nově vystupovat pod značkou Renomia HypoHouse. „Jsme rády, že se můžeme spojit s jedním z nejvýznamnějších hráčů na středoevropském trhu v oblasti firemního pojištění a finančních a pojistných benefitů pro zaměstnance klientů Renomia. Vidíme synergie v našem know-how a zkušenostech a věříme, že rozšíření produktové nabídky bude pro slovenské klienty Renomia přínosem,“ uvádí k akvizici Jana Šlachtičová Lauková a Zuzana Lauková, partnerky společnosti HypoHouse.
Zdroj : Tisková zpráva Renomia

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.34%

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%
Historie vývoje


Související články

Hypotéky a nemovitosti 2024

Hypotéky a nemovitosti 2024: jaký rok nás čeká?

Hypoteční ani nemovitostní trh nezažily v roce 2023 zrovna nejsvětlejší časy. Prodeje klesaly. Hypoteční sazby se vytrvale držely nad šesti procenty. A vypadalo to, že koupit si nový byt bude jen výsadou vyvolených. Současné signály z obou trhů ale ukazují, že by se to mohlo zase rozhýbat.

Text: Hana Bartušková

Foto: Shutterstock

07. 02. 2024

sale, sleva

Aktuální sazby hypoték: Hypotéky zlevňují, Moneta testuje hranici 4,5 %

ČNB konečně odstartovala cyklus snižování úrokových sazeb. Banky s poklesem základních sazeb počítaly a hypotéky zlevňovaly ještě před zasedáním bankovní rady. Nejvýrazněji snížila hypoteční sazby Moneta, která se rozhodla otestovat hranici 4,5 %. Jak se budou hypoteční sazby vyvíjet v roce 2024?

Text: Jana Zámečníková

Foto: sxc.hu

28. 12. 2023

V listopadu byl objem letos poskytnutých hypoték nejvyšší

Banky a stavební spořitelny poskytly domácnostem v listopadu letošního roku hypotéky v objemu 16,2 miliardy Kč. Objem poskytnutých hypoték tak meziměsíčně stagnoval. Z meziročního pohledu se projevuje vliv nižší srovnávací základny, kdy se data srovnávají s velmi slabou druhou polovinou minulého roku. Vyplývá to za aktuálních dat ČBA Hypomonitoru.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

15. 12. 2023


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *