CZK/€ 25.265 -0,04%

CZK/$ 23.672 -0,38%

CZK/£ 29.357 +0,28%

CZK/CHF 25.977 -0,36%

26. 03. 2019

0 komentářů

Konopné akcie se přiblížily svému historickému maximu

 

Marihuanové akcie si od začátku roku připsaly již více než polovinu hodnoty. Zbytek trhu výrazně zaostává. Například akciový index S&P 500 vzrostl ve stejném období pouze o čtvrtinu. Odborníci ale před konopnými akciemi varují.

Loading



 

Zájem o konopné akcie vyvolávají zprávy o rostoucím počtu zemí, které povolují rekreační spotřebu marihuany. Investoři ale slyší také na úvahy velkých potravinářských firem, které zvažují zapracování konopí do svého byznysu.

„Investory povzbuzují novinky typu, že s předními pěstiteli konopí jednají giganti jako Coca-Cola či Diageo, pod níž patří pivo Guiness nebo vodka Smirnoff,“ uvádí ekonom Czech Fund Lukáš Kovanda. Na vrchol se marihuanové akcie dostaly loni v září. Od té doby ale již povolila rekreační spotřebu marihuany Kanada, zelenou by navíc mohlo konopí dostat již tento týden i v americkém státě New Jersey.

„Zisky marihuanových firem jsou vzhledem k jejich tržním kapitalizacím velmi nízké. To je běžné například u farmaceutických společností, které výrazně investují do výzkumu. To však není případ marihuanových společností, které nevyvíjejí zcela nové farmaceutické preparáty,“ upozorňuje ekonom BH Securities Štěpán Křeček.

Například akcie největší konopné společnosti Aurora Cannnabis podražily od začátku roku o 80 procent a o 70 procent vzrostly akcie kanadské Conopy Growth. Ocenění společnosti v sobě zahrnuje potenciál vysokého růstu tržeb v řádu stovek procent. V případě, že tato očekávání nebudou naplněna, je možné, že se hodnota akcií výrazně sníží,“ dodává Štěpán Křeček.
Zdroj : E15.cz

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Marihuana - konopí - ganja - legalizace marihuany

Legalizace marihuany jako příležitost pro pojišťovny

Kanada začátkem června legalizovala marihuanu i pro „rekreační užití“. Stala se tak první zemí G7 s plně legalizovaným obchodem s konopím. A příležitosti se chopili nejen producenti a spotřebitelé. Zájem je i ze strany pojišťoven.

Text: Petr Zámečník

10. 09. 2018

Legální marihuana – (ne)vysmátá investice budoucnosti

Investoři stále hledají nové oblasti, které mohou mít zajímavý výnosový potenciál. Může jít o velké riziko, které ale v případě včasného odhalení může taková investice přinést velký zisk. Takovou investicí může být opovrhovaná i uctívaná, pro mnohé hodně kontroverzní plodina, jejíž léčebné účinky jsou nesporné – legální marihuana. Může vyléčit i vaše portfolio?

Text: Daniel Kuchta

05. 02. 2014

Nový titul na pražské burze. S úsměvem se investuje líp

Na pražskou burzu míří nový titul. Společnost Cannabis Czechica se chystá rozpoutat revoluci ve vnímání konopí v České republice a hodlá na to jít ve velkém. Peníze získané z primárního úpisu využije při realizaci svých odvážných projektů.

Text: Silvester Nový

31. 12. 2012


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *