Sedm medailí ze SP v Lignanu v ploutvovém plavání a dva české rekordy k tomu

Další úspěšné vystoupení na světové scéně  mají za sebou čeští ploutvoví plavci. V italském Lignanu se v termínu 22. – 24. března 2019 konalo druhé kolo Světového poháru v ploutvovém plavání. Do Itálie přijelo závodit téměř 600 závodníku ze 106 klubů světa, mezi kterými již tradičně nechyběli ani čeští reprezentanti. Čeští ploutvaři vybojovali v početné světové konkurenci celkem sedm cenných kovů.

Tři medaile si z Itálie odváží Jakub Klimpar (SP Laguna Nový Jičín). Zlatou medaili vybojoval na trati 100 BIFI. Ke zlatu přidal i dvě stříbrné medaile ze závodů 50 BIFI a 200 BIFI. Dvě medaile, konkrétně stříbrnou na trati 800 PP a bronzovou na poloviční distanci 400 PP, získal Matyáš Kubíček, hájící barvy Aqua klubu Liberec. Daniel Cimburek (KP Pardubice) rozšířil českou medailovou sbírku o stříbro ze závodu 100 RP.

Také Filip Látal (KSP Olomouc) získal stříbrnou medaili a to na trati 200 PP. V tomto závodě si navíc vylepšil své osobní maximum, které si zaplaval v prvním kole SP v německém Egeru a které bylo mimo jiné i českým juniorským rekordem. Jeho čas z Lignana 1:25,37 s je dokonce českým seniorským rekordem na této distanci.

Rekordní tabulky přepisovala i Adéla Zapletalová (Fast Fins Přerov). Na trati 200 BIFI obsadila celkově sedmé místo, ale její čas 1:57,71 s je novým českým rekordem na této trati v závodní kategorii D (12 – 13 let).

Bilance českých ploutvových plavců ve druhém kole Světového poháru 2019 je tak sedm medailí (1 – 5 – 1) a navrch dva české rekordy!



Třetí kolo SP bude v termínu 20. – 21. dubna 2019 hostit Provence ve Francii. Kompletní výsledky z Lignana naleznete zde, přehled výsledků českých závodníků je k dispozici zde.


(dm, Sdružení sportovních svazů České republiky, SportovníListy.cz, foto: facebook CZECH Finswimming Fanclub)

Velká pokuta pro český hokej

21.4.2024 09:00:00

V rámci ochrany životního prostředí a dodržování pravidel udržitelnosti byla Asociaci extraligových klubů udělena pokuta ve výši 10 milionů korun. Toto rozhodnutí přišlo po anonymním podnětu a nás...