Můj čas na kafíčko

Super aquaparky

Aquapark Uherské Hradiště

Na východě Čech, v aquacentru v Uherském Hradišti, se pyšní dvěma nejdelšími tobogány na Moravě, X-Tube na nafukovacích čluncích dlouhý 185 metrů se zvukovými a světelnými efekty a náročný Black Hole (Černá díra), dlouhý 140 metrů.

Uvnitř si v 30°C teplé vodě užijete divokou řeku, houpací bazének, chrliče, vodní číše a dvě vířivky. Pro sportovce je tu klasický pětadvacetimetrový bazén s dráhami. Samozřejmostí je výukový bazén pro děti, parní kabiny pro vyhřátí těla, finská sauna, turecká lázeň masáže a nejrůznější lázeňské a wellness programy. Nechybí ani restaurace.

Vodní svět Ostrava

Aquacentrum, zvané též Čapkárna v Ostravě u Komenského sadu nabízí nejen klasický plavecký bazén, ale především i úžasný stometrový „multimediální“ tobogán, který zvlášť malí návštěvníci zcela zbožňují, neboť projíždíte barevnými a světelnými efekty, tmou nebo podmořským světem.

Opodál je vstup do rozsáhlé vodní jeskyně s iluzí maďarských termálních lázní s mnoha zákoutími a vodními atrakcemi, jako jsou vodopád, vzduchová lůžka, hydromasážní prostor či místo se vzduchovými gejzíry.

U plaveckého bazénu je dětské brouzdaliště se skluzavkou. Na bazénové centrum navazuje wellness s finskou, parní a infra saunou, léčivými koupelemi a solárii, dále jsou tu skvělé parní lázně a masáže.

Aquacentrum Pardubice

Vodní ráj kousek od starého centra Pardubic na břehu řeky Chrudimky nabízí uvnitř všechny myslitelné vodní atrakce. S dětmi všeho věku, ale také bez nich se tu dá strávit celý den. Vedle dlouhých, vlnovitě profilovaných klouzaček tu najdete102 metrů dlouhý tobogán s nafukovacími čluny a kruhy, divokou řeku s vlnobitím, skokanský bazén s lezeckou stěnou, odkud se padá do vody, bazének pro batolata a o něco hlubší pro dětskou výuku plavání.

Pro odpočinek je tu velká vířivka, teplomilní se rozvalí v sauně či tureckých, Kneippových či solných lázních. Čilouši zamíři na dobře vybavené fitness, a komu vyhládne, může zajít na občerstvení do bistra.

Aquapark Třeboň

Tento jihočeský aquapark je součástí známých a oblíbených třeboňských Lázní Aurora a kromě krytého plaveckého bazénu o délce 25 m nabízí i prostorný relaxační bazén s tobogánem, vířivkami, „řekou“ s protiproudem a dětským brouzdalištěm.

Současně jsou k dispozici sauny, solária a masáže, pro sportovněji naladěné i squash, bowling a fitko plus veškeré služby wellness. A protože jsme v lázních, můžete zde absolvovat také libovolné procedury jako slatinné, květinové a pivní koupele.

Zdejší lázně jsou zaměřené na léčbu nemocí pohybového ústrojí, revmatických onemocnění, poúrazových a pooperačních stavů. U bazénu je také skvělá restaurace, zaměřená na rybí speciality.

Aquapark Kladno

Vodní svět jako v pohádce najdete na jihovýchodním okraji tohoto středočeského města, nedaleko železniční zastávky Kladno-město. Milovníky vodního dovádění, plavání a pohybu čeká nejen pětadvacetimetrový plavecký bazén s drahami, ale hlavně dva dlouhé tobogány a bláznivá jízda na Spacebowlu, jež neomylně končí v kulaté trychtýřovité „výlevce“.

Jinde čeká divoká řeka a pro milovníky tajemna je tu temná průplavová jeskyně. Dále je tu dětský bazének s vodou o teplotě 31°C, vířivka a velký masážní bazén, kdo chce hýčkat tělo, jde do parní aromakabiny či ohřívárny.

Samozřejmostí je bufet, nápojový automat a pro děti možnost půjčení plovacích rukávků.

Aquapalace Praha‒Čestlice

Skrývá tři „paláce“, pirátský Palác pokladů, Palác dobrodružství s dvanácti tobogány od rodinných po velmi rychlé, a Palác relaxu s plaveckým bazénem, vířivkou, masážemi a lehátky. V Korálovém dómu lze pozorovat podmořský svět s desítkami ryb přímo z bazénu, vyhřátého na 31°C, nebo z písečné pláže či od koktejlového baru.

Najde se tu několik druhů saun a mnoho lázeňských procedur. Pro zájemce jsou tu kursy potápění, veškeré druhy fitness, dětem zařídit oslavu narozenin, restaurace nabízí možnost plnohodnotného stravování.

A kdo si tu chce užívat několik dní, může se ubytovat v Aquapalace Hotelu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden