Václav Upír Krejčí v slzách! Kamarádovi Danu Nekonečnému poslal dojemný vzkaz!

Václav Upír Krejčí vzpomíná na Dana Nekonečného

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

26. března 2019 18:00 | Aktualizováno: 26. března 2019 19:23

Český bavič, herec, zpěvák, scenárista, režisér a spisovatel Václav Upír Krejčí truchlí kvůliu smrti svého kamaráda Dana Nekonečného! Tělo legendárního zpěváka bylo dnes nalezeno v jeho bytě v pražských Řeporyjích bez známek života!

Václav Upír Krejčí zesnulému kamarádovi napsal dojemný vzkaz, který zveřejnil na sociálních sítích. „Dane, byl jsem u toho když si začínal, jako vynikající tanečník ve dvojici... Pak si Vás vzal Kocáb do kapely... Bavili jste nás od první chvíle... A tys byl má stejná krevní skupina, talent nádhernej, nenapodobitelnej blázen…“ posteskl si umělec.

„Jednou jsi mě po představení požádal, abych Ti pomáhal a na pláži doslova prosíval písek... Aby jsem našli Tvoji vzácnou náušnici, za tři hodiny jsme ji našli... Bylo to únavné, ale krásné... Dvakrát jsem byl u toho, když jsi v televizním přímém přenosu zapálil kulisy... Bylo to náročné, nebezpečné, ale vlastně krásné... Vše co si dělal bylo krásné...“ vzpomíná na společné zážitky komik.

Právě díky tomu, jaký Dan byl, se mu Václav Upír Krejčí rozhodl udělit „celosvětovou medaili originality nevšednosti“. „Danu Nekonečnému - manipulátorovi jeviště a davu, pyrotechnikovi, který říkal "Rád měním bydliště, protože chci poznávat nejen celou Prahu, ale i Kubu… Rio, a další místa kde se tančí, a žije." Danu … Nekonečnému, vesmírnému šamanovi, herci, zpěvákovi, extravagantně chodícímu živému obrazu co hrál vždy všemi barvami, králi rozkoše, který o sobě tvrdil, "Jsem přírodní úkaz, který umí každou vteřinu proměnit v rozkoš, každý den ve svátek." zpěvákovi, který zpíval s královskou vibrační skupinou - Šum Svistu,“ vyjmenovává některé okamžiky života Dana nekonečného jeho kamarád a kolega.

„Byl to člověk, který odrážel nechuť k životu, uměl odpálkovat smutné lidi, zabíjet blbou náladu,“ popisuje Danův přínos světu jeho přítel.

„A vždy když ses vrátil z cest dalekých, odkud se nevrátil nejeden cestovatel, vždy jsi zářil a žil jsi víc blahodárněji. A říkal jsi, že výhodou je, že neumíš řeč, v těch dálkách jim zpíváš a i kdyby to byli lidožrouti, tak tě nesežerou, jen umělecky žerou… a dodával jsi… "Ať se děje co se děje, nikdy nezůstávej bez naděje! Oslavujte každý den tak jako já. Protože nikdo neví, který den je náš poslední!" Kruci, Dane tak dnes… byl… to jsem fakt nečekal… a hlavně nechtěl… Smutním, pláču… ale díky Tobě perly…Tvůj kamarád Up,“ vzkázal Nekonečnému na závěr.

Témata: Daniel Nekonečný Václav Upír Krejčí