Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Tragický rok 2019: Zubatá s kosou už si odnesla 13 slavných

Tragický rok 2019: Zubatá s kosou už si odnesla 13 slavných
Zdroj: archiv
+ Dalších 27 fotografií
Úmrtí slavných
Rok 2019 se už od začátku nese v duchu úmrtí a pohřbů známých osobností. Jenom za první kvartál zemřelo více než 15 známých lidí. Není snad týden, kdy by někdo z umělecké branže neodešel na onen svět. Slavné nebožtíky jsme sepsali a přinášíme vám jejich přehled.

V úterý ráno obletěla český internet smutná zpráva o smrti "ministra rozkoší" Dana Nekonečného (†52). Příčina jeho smrti dosud není známa, nicméně cizí zavinění už kriminalisté vyloučili.

Když se vrátíme na začátek roku, hned čtvrtého ledna zasáhla herecký svět smutná informace o smrti herečky a dabérky Inky Šecové (†75). Ta zemřela v nemocnici poté, co byla převezena z domova, kde si způsobila vážný úraz.

Smrťák si dal na dva týdny pokoj, až 21. ledna odešla do hereckého nebe Marie Kyselková (†83), známá jako princezna Lada v pohádce Princezna se zlatou hvězdou na čele. Ani ne o týden později skonala herecká legenda Luděk Munzar (†85) Rodina, kolegové, přátelé a veřejnost se s ním naposledy rozloučili ve velkém stylu v Národním divadle 1. února.

První únorový týden byl zároveň posledním pro zakladatele skupiny Čechomor Jiřího Michálka (†69), který 6. února odešel nečekaně do hudebního nebe Den před tím, 5. února, opustil filmařský svět fenomenální režisér a otec Popelky Václav Vorlíček (†88)

Dalším, kdo vydechl začátkem měsíce naposledy, byl dabér Petr Oliva (†75), který zemřel 9. února na následky zápalu plic. 18. února zemřel muž Vlasty Chramostové a slavný kameraman Stanislav Milota (†85). Taktéž podlehl zápalu plic

Předposlední únorový den obletěla médii šokující zpráva. 26. února zemřel na následky těžké nemoci herec, dabér a producent Jiří Pomeje (†54). Poslední rozloučení potom proběhlo v Českých Budějovicích, kam se dostavila mimo veřejnost a kamarády i jeho zdrcená manželka Andrea Pomeje

Kolotoč smrti se točil dál a hned dva dny po Jiřím Pomeje, 28. února zemřel herec a věrný přítel Bolka Polívky Jiří Pecha (†74)

Měsíc březen zatím není o něco méně tragický. 9. března opustila tento svět nejmenší česká herečka a dabérka včelky Máji Aťka Janoušková (†88).

Tři dny po Aťce zaplakala romská hudební scéna. 11. března odešla totiž legenda romské hudby Věra Bílá (†64). Věra zemřela po převozu do nemocnice na následky infarktu. V sobotu 23. března se s ní veřejnost a rodina naposledy rozloučily v romském stylu v rokycanském kostele a následně na hřbitově, kde byla rakev s jejím tělem pohřbena do země

Následující den 12. března zemřela legenda country Mirek Hoffmann (†83). Člen skupiny Greenhorns odešel do hudebního nebe po vleklých zdravotních problémech.

Předposlední známou osobností, která navždy odešla, byl fenomenální herec Stanislav Zindulka (†86). Rozloučit se s ním přišlo do strašnického krematoria mnoho známých tváří, herců a kamarádů, kteří se neubránili slzám.

Smutný kruh zatím uzavírá Dan Nekonečný (†52), který zemřel náhle v úterý 26. března Byl nalezen ve svém domě v koupelně.

.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy