Hlavní obsah

Na kritiku jsem zvyklý, říká trenér Brazílie. Překvapila ho agresivita Čechů

Praha

Jeho tým zvládl obrat a českou reprezentaci porazil v pražském Edenu 3:1, ale kouč Brazilců Tite nebyl především s prvním poločasem spokojený. „Během první půle jsme v naší hře měli výkyvy. Nedařila se nám rozehrávka - jsme zvyklí tvořit, ale byli to domácí, kteří tvořili hru,“ zlobil se.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér Brazílie Tite během přípravného utkání svých svěřenců proti výběru České republiky.

Článek
Fotogalerie

Dobrý výkon Čechů z prvního poločasu ale Brazilce nezaskočil. „Nebyli jsme překvapeni silou českého výběru. Věděli jsme o jeho kvalitách, o tom, že zápas nebude snadný," uvedl. „Trochu překvapeni jsme možná byli jejich agresivitou, v dobrém slova smyslu. Jak byli lační po balonu."

Brazilskému týmu následně pomohla střídání. „Lépe jsme pak tvořili hru," zhodnotil jihoamerický kouč.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Střelec první brazilské branky Roberto Firmino (vlevo) se raduje se spoluhráčem Richarlisonem.

Ten v odpovědích chválil zejména jednoho ze svých hráčů - Gabriela Jesuse, který v závěrečných minutách vstřelil hned dva góly a zvrátil do té doby nerozhodný stav utkání na stranu Brazilců. „Viděl jsem na něm větší vůli, než když hrál s Panamou."

Na kritiku jsem zvyklý

Březnová přátelská utkání i přes úterní výhru nejspíš úplně nenaplnila očekávání brazilských fanoušků. Remíza s Panamou a nepříliš výrazný první poločas utkání s českým výběrem, to asi není pro fotbalový národ to pravé ořechové.

„Na kritiku jsem zvyklý," říká brazilský kouč. „Změny v týmu chtějí čas, proto byly mezi poločasy takové rozdíly. Obměna výběru je veliká, ale jsem otevřený komunikaci."

Copa America

Výsledky posledních zápasů jsou pro brazilské fanoušky samozřejmě důležité, víc se ale na jihu Ameriky nyní řeší Copa America, která se odehraje v červnu. Tite vítá větší množství možností ohledně toho, koho do reprezentace vybere.

„Je to jednodušší, dá se kombinovat na různých postech," tvrdí.

O nominaci na turnaj, který hýbe celou Latinskou Amerikou, ale ještě hovořit nechtěl. „Hodnotíme každého hráče, ale do nominace je čas. Až koncem května," odmítá dělat předčasné závěry Brazilec.

Ohlasy po utkání Česko - BrazílieVideo: Sport.cz

Reklama