Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bez Black Panthers, zato s vyrovnanými soupeři. Startuje domácí sezona amerického fotbalu

S velkými změnami začne nová sezona amerického fotbalu. Scházet budou obhájci titulu Black Panthers, naopak přibudou dva nové týmy. Přímý přenos duelu Prague Lions – Ostrava Steelers sledujte v neděli od 13:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Start nového ročníku ligy amerického fotbalu

Elitní divize bude nově osmičlenná, ovšem už bez v minulých letech dominantních Black Panthers, kteří odešli hrát rakouskou soutěž. "Jejich výkonnost byla výrazně lepší než u zbytku pole, takže jsme se jim rozhodli odchod umožnit a vsadit tím pádem na vyrovnanost (soutěže)," prozradil předseda české asociace amerického fotbalu Filip Hobza.

Hlavními favority soutěže tak nově budou pražští Lions a ostravští Steelers. Právě jejich soubojem přitom sezona začne, a to před kamerami České televize. "Když jsem před šesti lety začínal hrát, tak jsem si nedovedl představit, že budu někdy živě na ČT sport," komentoval to hráč Steelers Dominik Dvorský.

Poslechněte si nový díl NFL fokus podcastu:

Ostrava Steelers vybojovali titul před 22 lety, od té doby dominují pražské týmy. "Už bychom konečně rádi dostali titul do Ostravy. Tím, že Black Panthers domácí ligu nehrají, cítíme větší šanci. Kluci jsou o to více motivovaní k práci," řekl running back Dominik Dvorský.

Prague Lions udělali organizační změny, které mají vrátit nejstaršímu českému klubu titul. "Máme sedm trenérů, což jsme nikdy neměli. Je to úplně něco jiného, máme více času na trénování," sdělil nový hlavní kouč Zach Harrod. K prvnímu vavřínu od roku 2006 má tým dovést quarterback Michael Hayes.

Brno Sígrs chtějí zopakovat loňské semifinále a jejich městští rivalové Alligators touží získat zpět alespoň nadvládu nad Brnem. Pilsen Patriots loni skončili poslední, ale do týmu přišel bývalý hlavní trenér Panthers Jesse Thompson. Vidět chtějí být nováčci Ústí nad Labem Blades a Vysočina Gladiators.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články